Musorujsag
Élő Eredmények

Volt csapattársa nem érti Vettel viselkedését

Volt csapattársa nem érti Vettel viselkedését

Motorsport-Total
Hiányolja a régről ismert elsöprő győzni akarást Sebastian Vettelnél korábbi csapattársa, Mark Webber. Úgy érzi, a német pályafutása válaszúthoz érkezett.

A múlt évi spái verseny óta nyeretlen Sebastian Vettel. Miközben idén a Ferrari sem volt annyira versenyképes, hogy legyőzze a Mercedest, ebben a győzelem nélküli időszakban német versenyzőjük sem brillírozott. Az előző szezon hajrájában sorra mutatta be a vezetői hibákat, és már idén Bahreinben is láttunk tőle egyet, ami a dobogójába került.

A négyszeres bajnok problémáját nem önmagában a Ferrari formája jelenti, az őt szorongató Charles Leclerc érkezése is nyomás a vállán. Olyannyira, hogy kapja is a kritikákat, valahányszor elmarad a monacóitól, a közelmúltban pedig már egy olyan pletyka is felröppent, hogy Vettel elgondolkodhat az év végi visszavonulásán e szorult helyzete miatt.

Ezt ő azóta már cáfolta, és korábbi Red Bull-os csapattársa, Mark Webber sem hiszi, hogy lett volna alapja. „Nem gondolnám. De tény, hogy a Forma–1-ben bármi megtörténhet” – kommentált a Servus TV adásában az ausztrál.

Webber közös idényeikből jól ismeri Vettelt, tapasztalta, mennyire buzog benne a győzelem iránti vágy, ám az utóbbi időben kissé furcsának találja exkollégája viselkedését, ami arra is utalhat szerinte, hogy megzavarta a csapaton belüli helyzet és a sikertelenség. „Kissé összezavar, mert gyakran tűnik sikerre éhesnek és agresszívnek, aztán más alkalmakkor meg teljesen higgadt, amikor csak második vagy harmadik. Én nem azt várnám tőle, hogy elégedett legyen ennyivel. Neki kell döntenie arról, mihez kezd a következő években, de nem lesz egyszerű folytatnia és sikeresnek lennie.”

A korábbi versenyző úgy érzi, ez az idény akár arról is dönthet, van-e még visszaút a német számára a csúcsra, vagy a végjáték kezdete a mostani. „A pályafutása egyértelműen egy kereszteződéshez jutott. Mentális szempontból is az előtt áll. Sebastiannak kell válaszokat adnia saját magának, de az is biztos, hogy a Ferrarinak is fejlődnie kell.”

Borítókép: Mark Webber és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak