Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas szponzora kérte logójának eltávolítását

A Haas szponzora kérte logójának eltávolítását

Motorsport
A Rich Energy kérte a Haas-istállótól, hogy a kanadai hétvége kezdete előtt távolítsa el logóit a versenyautókról, miután a múlt hónapban pert veszítettek egy kerékpárgyártóval szemben, melynek emblémája kísértetiesen hasonlít az övékre.

A Whyte Bikes az év elején terelte jogi útra a Rich Energy -vel való vitáját, a bíróság pedig végül a kerékpárgyártónak adott igazat, kimondva, az energiaitalosok az ő logójukat másolták. A tárgyalás lezárultát követően a Whyte Bikesnak lehetősége nyílt arra, hogy letiltsa a Rich Energy agancsos logó használatát, a cég pedig élt is ezzel az opcióval.

A legfrissebb hírek szerint az ügynek még lehet folytatása, és a felek visszatérhetnek a bíróságra, a Rich Energy azonban a kanadai hétvége előtt arra kérte a Haast, távolítsa el a logókat versenyautóiról, amit csapat az első szabadedzés előtt meg is tett.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Kérésük azt követően érkezett, hogy a vitatott logók a spanyol és a monacói hétvégén is láthatóak voltak (ezt a két futamot rendezték a bíróság ítéletének kihirdetése óta). A cég közösségi oldalán is jelezte, ők maguk kérték, hogy partnerük távolítsa el az emblémákat, hiszen nem szeretnék, ha emiatt állna a bál Kanadában. Hozzátették, a döntést továbbra is alaptalannak tartják.

Günther Steiner, a Haas csapatvezetője az ügy kapcsán elmondta, ők közvetlenül nem vettek részt a tárgyalásokban, viszont folyamatosan figyelemmel követték azok alakulását. „Azt mondták, hogy változtatnunk kell” – jelentette ki a szakember.

„Ellenőrizzük, hogy minden rendben legyen, és mindent megteszünk, amit kérnek tőlünk. Nem nekünk van gondunk a logóval, hanem a Rich Energy-nek. Nem tudom, meg kell-e majd változtatni, vagy lesz másféle megoldás” – tette hozzá Steiner, kinek csapata csütörtökön még használta a szóban forgó emblémát, péntekre viszont leszedték azokat az autókról.

Kevin Magnussen Monacóban (Fotó: XPB) Kevin Magnussen Monacóban (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak