Musorujsag
Élő Eredmények

Kanadai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Kanadai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4Sport
Kis híján egy év után szerzett ismét rajtelsőséget a Ferrari klasszisa, Sebastian Vettel, aki a vörösök számára már biztató szabadedzés után meg tudta tartani a jó formát és megnyerte a Kanadai Nagydíj időmérőjét. A második leggyorsabb kört Lewis Hamilton futotta meg, a harmadik helyről pedig Charles Leclerc indulhat majd – nézzük, hogyan nyilatkoztak ők hárman az időmérő után!

Sebastian Vettel (Ferrari) – 1. rajthely

„Még dübörög bennem az adrenalin! Éreztem, hogy nagyon jól tapad az autó, és ez mindig remek érzés. Ez is egyike volt azoknak az igazán jó köröknek, amikor megvolt ez az érzés. Nagyon-nagyon éveztem, remek volt, és elképesztően boldog vagyok. A csapatom miatt is, hiszen az előző 17 futam, az előző hetek, nem sikerültek túl jól számunkra. Tegnap nem volt az igazi a tempó, ma viszont javultunk. A futamon megpróbáljuk elkerülni a leglágyabb abroncsokat, mert nem működnek túl jól. Próbálunk a közepesen menni majd. Jól éreztem magam az autóban, és remélem átmentjük ezt a formát. A Mercedes is jó a futamon, de mindent megteszünk, hogy előttük végezzünk.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. rajthely

„Nem vagyok annyira csalódott. Mindent megtettem, amit csak tudtam, de most gyorsabbak voltak nálunk. Főleg az utolsó egyenesben, ott kinyírtak bennünket. Rengeteget, fél másodpercet hoztak rajtunk. Jól összeraktam a körömet, szóval boldog vagyok a körömmel. Tudtam, hogy gyorsak vagyunk, de ez ilyen, és jó is ez, ilyen a versenyzés. Örülök, hogy a Ferrarik közé be tudtam férkőzni. Remélem, jó show lesz holnap, mert az F1-nek erre van szüksége!”

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. rajthely

„Nem tudom még, hogy miért szenvedtem most az autóval. Talán a beálltások nem stimmeltek most. Az elején jó voltam, de aztán ahogy javult a pálya, egyre jobban elveszítettem az irányítást. És ezt még meg kell érteni. A legjobb beállítást akartuk megtalálni a Q3-ra, de végül szenvedtem. Gratulálok Sebastiannak, nagyon megérdemli ezt a rajtelsőséget. Remélem, a futamon jobb lesz majd az autónk. Jó volt a versenytempónk, amit remélhetőleg holnap is megmutathatunk majd. Meglátjuk, ez mire lesz majd elég.”

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton, Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak