Csapatrádiózás – Leclerc-é a „Jófejség” díja

Legjobb „beszólások” a Kanadai Nagydíjon

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Qualifying Day - Montreal, CanadaRäikkönen: Oké, az az állat ott rohangál a pályán. A hatosban, a pálya közepén. Nem is tudom, mi is annak a neve...Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Qualifying Day - Montreal, CanadaGrosjean: ”Kevin! Keeevin! Ez a mi szerencsénk...”
Csapat: “VSC, VSC. Nagyon jó kör volt, igazán jó kör lehetett volna.”
Grosjean: “Nem hiszem el. A b**** életbe, hogy ilyen az én szerencsém.”Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Race Day - Montreal, Canada Csapat: „Jól vagy? Minden oké?”


Grosjean: „Igen, rendben vagyok, de nyilván magammal vittem a srácok összes első szárnyát. Az életükkel játszottak az első kanyarban. Nevetséges, amit csináltak.”
Csapat: „És a te első szárnyad?”
Grosjean: „Azt hiszem, minden oké, csak a többiek darabjai vannak nálam.”


Lewis Hamilton és Sebastian Vettel esete (Fotó: Formula1/Twitter) Lewis Hamilton és Sebastian Vettel esete (Fotó: Formula1/Twitter)Hamilton: „Nagyon veszélyesen tért vissza a pályára.”
Csapat: „Igen, láttuk! Rajta vagyunk...”VettelCsapat: „Kaptunk egy 5 másodperces büntetést.”
Vettel: „Átrongyolsz a füvön és visszatérsz..., nyilván rendkívüli tapadás mellett... Hová a pokolba kellett volna mennem? Füves volt a gumim. Be is mehetett volna belülre és megelőzhetett volna.
Csapat: „Oké, maradj fókuszált. Értettük, csak maradj fókuszált.”
Vettel: „Én fókuszált vagyok, de ezek ellopták a győzelmünket.”

Kevin Magnussen és Günther Steiner (Fotó: XPB) Kevin Magnussen és Günther Steiner (Fotó: XPB)Magnussen: „Ez a legrosszabb tapasztalat, amit valaha versenyautóban szereztem.”
Csapat: „Senki sem elégedett a tempóval. A fiúk az egész éjszakát az autó kijavításával töltötték.”
Magnussen: „Tudom-tudom, de…”
Steiner: „Ez nekünk sem egy kellemes élmény, de most már elég! Ami sok, az sok!”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Hamilton: „Természetesen nem így akartam győzni, és előzhettem volna, ha nincs ott az a fal.


Csapat: „Nagyszerű, Lewis. Nagyon megérdemelt győzelem...”

Ahogyan a versenybírók, Sebastian Vettel is sorrendet változtat (Batchelor / XPB Images) Ahogyan a versenybírók, Sebastian Vettel is sorrendet változtat (Batchelor / XPB Images)
Vettel: „Nem, nem nem, srácok, nem, nem nem. Ez így nem oké. Ez így nagyon-nagyon nincs jól. Komolyan! Valóban teljesen vaknak kell lenned ahhoz, hogy azt gondold, hogy átrongyolsz a füvön, aztán rögtön kontroll alatt tartod az autódat. Szerencsés voltam, hogy nem mentem a falnak. Hova a pokolba kellett volna mennem? Ez egy ostoba világ, csak szólok, Ez nem fair. Nagyszerű tömeg, csodás verseny. Ragazzi, grazia.”
Binotto: „A pályán te nyertél. Ez a legfontosabb. Számunkra te vagy a győztes. Nagyra értékeljük az erőfeszítéseidet. Leszegett fejjel megyünk előre. Mindent megteszünk, amit csak tudunk...”
Vettel: „Nem tudok nyugodt maradni. Ez egyszerűen nem fair. Mérges vagyok. És azt gondolom, hogy te pontosan tudod, hogy miért. És jogom is van mérgesnek lenni. Nem érdekel, mit mondanak az emberek.”

A felejtés ára (Price / XPB Images) A felejtés ára (Price / XPB Images)Csapat: „P1 Sebastian, P2 Hamilton és te pedig P3. Sebastian kapott 5 másodperces büntetést.”


Leclerc: „De azért még győzött, ugye?”
Csapat: „Hát... igazából ő így a második helyen végzett.”
Leclerc „Ó, hogy az a ****. OK. Nagy szégyen ez a büntetés. Ti mindannyian megérdemeltétek volna a győzelmet.”Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Race Day - Montreal, CanadaCsapat: „És akkor itt a vége….”
Stroll: „Juhhhúúú! Igen, srácok! Ez az!
Csapat: „Szép munka, Lance. Szép volt! Jó versenyt futottál.”
Stroll: „Igen, Nagyszerű verseny volt! Nagyszerű! Ráadásul itthon...!”Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Race Day - Montreal, CanadaMagnussen: „Srácok, Nagyon sajnálom. Tudom, hogy ugyanolyan frusztráltak vagytok, mint én. Igen, sajnálom.”
Csapat: „Vettük, Kevin. Majd együtt megbeszéljük.”
Magnussen: És a srácoknak a bokszban, óriási bocsánatkéréssel tartozom. Nagyszerű munkát végeztetek, mint mindig.”