Musorujsag
Élő Eredmények

Betörőket üldözött el házukból Grosjean

Betörőket üldözött el házukból Grosjean

Instagram, F1i.com
Két nappal azután, hogy Romain Grosjean a balszerencse olimpiai bajnokának nevezte magát, betörtek a családja házába. A versenyző maga üldözte el a bűnözőket!

Rájár a rúd mostanában Romain Grosjeanra. A versenypályán idén eddig nem volt valami szerencsés, ám most a pályán kívül is volt egy kellemetlen incidense – igaz, ezt tulajdonképpen szerencsés végkimenetelűnek is nevezhetjük. Miután a Haas francia versenyzője hazarepült Kanadából, a franciaországi otthonukban az éjszaka közepén gyanús hangra ébredt. Betörők próbáltak bejutni a házukba, ahol felesége és három gyermekük is tartózkodott.

„Egy ilyen nap. Két fickó betört a házunkba múlt éjszaka… Szerencsére elfutottak, amikor kimentem a folyosóra. Nem volt a legjobb érzés, de mindannyian biztonságban vagyunk. Nem volt valami jó az éjszakánk, de hálás vagyok, hogy mindenki rendben van. A gyerekek semmit sem hallottak, és örülök, hogy nem élték át ezt a rossz élményt, és remélem, nem is fogják” – írta közösségi oldalán a Haas versenyzője.

Felesége, Marion Grosjean ennél valamivel azért többet árult el a történtekről, igazi hősnek nevezve a családfőt. „Gyakran nevezik a nagy eredményeket elérő sportolókat hősnek. Nekem sosem tetszett ez a kifejezés, hiszen mégsem mentik meg a világot, csak gazdagítják azt. Természetesen ez már önmagában is nagy dolog. Ma viszont elmondhatom, hogy az én férjem mindkettő egyszerre: sportoló és hős is! Ez a francia ablak, ami a képen látható, az, amin a betörők beléptek az otthonunkba múlt éjjel. Szerencsére senki sem sérült meg, a gyerekek pedig sosem fogják megtudni, milyen félelmet okozhatott volna ez – hála Romain Grosjeannak, aki nem habozott, eléjük ugrott, útjukat állta, és megvédte a családját. Nem szeretek a magánéletünkről beszélni a sajtóban, de a hősöket meg kell ismerni, el kell ismerni, mert közöttünk élnek” – írta büszkén a versenyző neje.

Mindketten a betörők által bejáratnak választott szárnyas ajtóról tettek közzé fotót, melyből kiderül, a betörők nem a zárat babrálták meg, egyszerűen szétfűrészelték az egyik ajtó záras részét.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Souvent, on dit des sportifs qui accomplissent de grandes performances qu’ils sont des héros. Je n’ai jamais été d’accord avec ce terme; ils ne sauvent pas le monde, ils l’embellissent! Bien sûr, c’est déjà beaucoup. Aujourd’hui cependant, je peux dire de mon mari qu’il est les deux: un sportif et un héros. Cette porte-fenêtre est celle par laquelle des cambrioleurs se sont introduits chez nous cette nuit. Personne n’a été blessé heureusement, et nos enfants ne sauront même jamais rien de la frayeur qui a été la nôtre, grâce à @grosjeanromain qui n’a pas hésité à bondir face à eux pour leur barrer le chemin et protéger sa famille. Je n’ai jamais aimé étaler notre vie privée dans la presse ou sur les réseaux, mais les héros gagnent à être connus, à être reconnus, et je vis avec l’un d’entre eux. Merci mon amour. #heros #loveofmylife #courage #merci

Marion Jolles Grosjean (@mariongrosjean) által megosztott bejegyzés,

 

Balszerencsében verhetetlen

A sors iróniája, hogy Grosjean pár nappal korábban a balszerencse olimpiai bajnokának nevezte magát, ám azzal vigasztalódott, hogy legalább a magánéletében minden tökéletes. Mindezt az időmérős kiesése után mondta keserűen. „Szerintem én vagyok a balszerencse olimpiai bajnoka. A versenyzésben legalábbis. A gyermekeim rendben, a feleségem rendben, és ez számít a leginkább. De most már kezd rohadtul fájni a dolog. Ott volt az a tetves kerék Ausztráliában, Bahreinben Lance Stroll jött belém, Bakuban a féktárcsám hibásodott meg, a legutóbbi időmérőn meg feltartott Gasly. És most itt ugyanez” – utalt Magnussen éppen előtte történő szombati balesetére, amely tönkretette utolsó mért körét a Q2-ben.

Vasárnap aztán jött a ráadás: a rajtnál Alexander Albont épp az orra előtt szorították satuba, és az autójáról az elemek egyenest Grosjean Haasán landoltak. Egy alkatrészt kézzel kellett leszednie a pilótafülke elejéről, miközben kénytelen volt átvágni az első kanyarkombinációt. Végül csak 14.-ként ért célba, vagyis újra pont nélkül maradt.

Grosjean e pechsorozatnak köszönhetően továbbra is 2 ponttal szerénykedik a bajnokság 17. helyén, holott autójukat a középmezőny legjobbjának tartja. Az előző szezonjának eleje is hasonlóan gyatrán alakult, ám számára a mostani bosszantóbb, mert egy éve ő is sokat hibázott, ezúttal viszont nem érzi magát felelősnek. „Ez most más, mint tavaly volt, mert akkor csak a munka felét végeztem el. Most viszont mindent jól csináltam. Csalódott vagyok, de egyszer mindennek vége szakad” – biztatta magát a francia.

A rossz tehát már odahaza sem kerüli őt, ám minden jó, ha a vége jó. És a szezonnak még határozottan nincs vége.

Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak