Sainz hiába futott maratoni távot

Carlos Sainz nem tagadja, dühös volt a Kanadai Nagydíj után, hiszen hiába teljesített maratoni távot, és igyekezett a lehető legtovább életben tartani abroncsait, ez is kevés volt ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzen.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Nem alakult túl jól a montreali hétvége a McLaren tapasztaltabb versenyzője számára: az időmérő után három rajthelyes büntetést kapott (ezzel kikerült a legjobb 10 közül), a futamon pedig már a harmadik körben ki kellett állnia a boxba egy fékekkel kapcsolatos probléma miatt. Kiállásakor természetesen a legkeményebb abroncsokat kapta.


A spanyol később több pozíciót is nyert, sőt a pontszerzők közé is sikerült beverekednie magát, a gumik azonban a futam utolsó köreire megadták magukat, így már nem tudta maga mögött tartani az őt támadó Lance Strollt és Danyiil Kvjatot.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)


A versenyt végül tizenegyedikként fejezte be. „Egyértelmű, hogy most nagyon csalódottak vagyunk a pontokkal” – kezdte. „A gumik teljesen elkoptak a verseny végére. Hátsó abroncsaim már nem is igazán voltak. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy összejöjjön a dolog, de ilyen a versenyzés. Bosszús vagyok az eredmény miatt, de történnek ilyen dolgok” – tette hozzá.Persze azt már az elején sejtették, hogy nehéz lesz végig menedzselni a gumikat, még akkor is, ha a legkeményebbek kapja. „Nehéz helyzet volt, és nyomás alatt álltunk a többiek miatt. Egy nagyon hosszú vonat volt a pályán. Nem nyomhattam végig, volt, hogy egy kicsit visszavettem, aztán egy kicsit megint inkább nyomtam. Egy kissé vegyes volt a futam” – magyarázta.


A McLren új sportigazgatója, Andreas Seidl is frusztráló hétvégeként jellemezte a kanadait. „Volt pár jó vasárnapunk. Most viszont különböző incidensek miatt egyik autóval sem harcolhattunk a pontokért. Carlosnak meg kellett tisztítani a féktárcsáját, majd elfogytak az abroncsai. Nem is igazán maradt már gumi a felniken. Kiábrándító, hogy nem sikerült pontokat szereznünk, mert a kezdés még egészen biztató volt itt is” – nyilatkozta a német.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)