Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen hisz a Red Bull és a Honda projektjében

Verstappen hisz a Red Bull és a Honda projektjében

RaceFans
Max Verstappen cáfolta a Red Bulltól való távozását firtató pletykákat, hangsúlyozva, jól tudja, mire van szüksége az istállónak, hogy előrébb lépjen, ő pedig bízik a bikásokban és motorpartnerükben, a Hondában.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a múlt héten aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a holland versenyző búcsút inthet a csapatnak, ha az nem lesz képes folyamatosan az élmezőnyben harcolni. Verstappen édesapja aztán közösségi oldalán osztott meg egy cikket, amiben Marko kijelentését idézi – olajat öntve ezzel a találgatások tüzére.

Verstappen nemrég cáfolta ezeket a pletykákat, ráadásul azt is egyértelművé tette, hogy az apa által megosztott cikkekből sem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nem Jos ül az autóban, hanem ő maga.

„Abban a cikkben azért elég sok dolog elhangzott…” – kezdte, utalva arra, hogy Marko nemcsak fen említett aggodalmáról beszélt. „Most én vagyok a versenyző, nem az apám! Mindig elmondom, jól érzem magam a csapatban. Mindenki tudja, hogy jobban kell teljesítenünk. Ez egyértelmű, viszont hiszek a projektben, amit a Hondával közösen viszünk” – hangsúlyozta.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Keményen kell dolgoznunk, hogy jobban teljesítsünk, és majd meglátjuk, hol leszünk a következő futamokon. Ha egy kicsit több energiát és egyensúlyt találunk, akkor máris más a helyzet” – magyarázta a fiatal pilóta, akitől azt is megkérdezték, mennyi ideig marad elkötelezett csapatához a jelenlegi helyzetben, amikor az nem tűnik győzelemre esélyesnek.

„Nem gondolok erre. Összességében nem könnyű a helyzet, mert mindenki láthatja, hogy a Ferrarinak is csökkenteni kell a lemaradását. A Mercedes most nagyon jól dolgozik. Én jól érzem magam a csapatban, szerintem ez az a hely, ahol lennem kell. Nem gondolok ezekre a dolgokra. Nyugodt vagyok, jól érezem magam, és ez segít. Nagyon sok időt töltöttem a srácokkal, jól megismertem őket, szóval a kommunikáció remek” – magyarázta.

„Nagyon keményen dolgozunk, hogy javítsunk, és tudjuk is, hogy még javítanunk kell. Ez nem titok, de a szezon elején is tisztában voltunk már ezzel, szóval egyáltalán nem nagy sokk az, ami most a csapattal történik” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak