Villeneuve: Kubica egyértelműen lassabb!

Jacques Villeneuve továbbra sem rajong Robert Kubica visszatéréséért, mondván a lengyel eredményei alapján nem állja meg a helyét a legjobbak között, hiszen láthatjuk, folyamatosan alulmarad csapattársával szemben.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

Nem a tervek szerint sikerült a komoly ralibalesetet átvészelő, majd az F1-es szereplésért hosszú évekig küzdő Kubica visszatérése, nem elég ugyanis, hogy a Williams autója teljesen utolsó a jelenlegi erősorrendben, a lengyel újonc csapattársával, George Russellel sem tud birokra kelni: a házon belüli küzdelemben eddig hétből hétszer alulmaradt.


A lengyelt már a visszatérése előtt is bíráló, és az újbóli szerepvállalása miatt aggodalmának hangot adó Villeneuve nemrég kijelentette, valóban nem rajong azért, hogy Kubica újra a mezőnyben van, ott ugyanis csak a legjobbaknak lenne hely.
Jacques Villeneuve (Fotó: XPB) Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)


Kubica pedig eredményei alapján egyelőre nem tartozik közéjük – állítja az 1997-es világbajnok. „Én nem rajongom a visszatéréséért” – mondta a TVP-nek. „Ami engem illet, az F1-nek szerintem az elitet kell magában foglalnia, ez a kategória egyértelműen a legjobb versenyzők számára van. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy Robert egyértelműen lassabb a csapattársánál, aki nemrég debütált. Itt csak az eredmények beszélnek” – tette hozzá.


A Spanyol Nagydíj előtt Kubica elhintette, lemaradása egyik oka lehet, hogy autója nem ugyanolyan, mint a márkatársé (ezzel nem a csapatot akarta rágalmazni, inkább arra utalt, hogy a felkészülés során voltak nehézségeik), ám miután kicserélték a gépeket, a helyzet nem sokat változott.


A felvetéssel kapcsolatban Villeneuve a következőket mondta: „Nem tudom, mi a helyzet, hiszen nem vagyok a csapatnál. Kívülről pedig nem láthat mindent az ember. A Forma–1-ben viszont nem valószínű, hogy ilyen helyzet előállhat. Ezek az autók nagyon hasonlóak egymáshoz. Nem is tudom, talán a beállítások nem illettek Robert stílusához, és eközben George-nak megfelelnek. Szóval, akár ez is előfordulhat.”
Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)