Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Jó látni a Renault javulását, de szorosabb mezőny kell!

Brawn: Jó látni a Renault javulását, de szorosabb mezőny kell!

F1i
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn a Kanadai Nagydíj kapcsán kiemelte, jó volt látni, mennyit javult a Renault a szezon kezdete óta, az viszont, hogy az élmezőnytől továbbra is alaposan elmaradnak, a mezőny kiegyenlítésének szükségességét mutatja.

Montrealban Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is a legjobb 10 között végzett (ráadásul a három élcsapatot követő legelőkelőbb pozíciókban), eredményeiknek köszönhetően pedig a Renault jóformán megduplázta eddig gyűjtött pontjai számát, és komolyabb előrelépést tett a bajnokságban. Most már ott loholnak az eredeti cél, a negyedik hely megszerzésének nyomában.

Brawn a hétvége összegzése során kiemelte, a Renault javulása és kanadai eredménye mindenképpen pozitív, a Forma–1-nek azonban továbbra is arra kell törekednie, hogy 2021-től szorosabb legyen a küzdelem, a nagy hármastól ugyanis a franciák még mindig elmaradnak.

„Ez volt eddig a Renault legjobb hétvégéje” – kezdte. „Mind a gyári csapat versenyzői, mind a McLaren bejutott a Q3-ba, Ricciardo pedig negyedik lett az időmérőn. Vasárnap aztán mindkét pilótájuk pontot szerzett. Úgy tűnik, egy nehezebb időszak után végre megcsillant a fény az alagút végén a csapat számára, bár még mindig jelentős a teljesítménybeli különbség az első három csapathoz képest” – folytatta.

Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)

„Ricciardo hatodik lett, Hülkenberg pedig hetedik, de mindketten kört kaptak. A Forma–1-nek szorosabb mezőnyre van szüksége, és mi ezen dolgozunk. A 2021-es szabályokkal már a végső fázisba léptünk. De közben azért jó látni, hogy egy olyan nagyszerű gyár, mint a Renault elkezd eredményekben kifejezhető jutalmat kapni az erőfeszítéseiért” – magyarázta.

A szakember kiemelte, Ricciardo jó időmérős tempója a Renault sorsfordító tempójavulásának a jele is lehet, és ez remélhetőleg extra lendületet ad majd a gyárnak a soron következő Francia Nagydíjon, vagyis hazai hétvégéjén.

„Egyértelmű, hogy Ricciardo negyedik helye az időmérő edzésen egy jó jel a csapat számára. Továbbá az ausztrál jó versenytempója, és a nagyszerű, de sajnálatos módon túlságosan rövid csatája Valtteri Bottasszal is azt bizonyíthatja, hogy a Renault fordíthat a sorsán, és még visszavághat a gyengébb évkezdést követően. Most az ő hazai versenyük következik majd, és ez ismét plusz motivációt adhat majd nekik” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak