Grosjean szerint a Haas autója jó, csak a csapat peches

A hazai versenyére készülő Romain Grosjean úgy érzi, a Haas jó autóval vágott neki a szezonnak, a várt eredményeket azonban nem tudták szállítani, a szerencse ugyanis nem sűrűn állt melléjük ebben az évben.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

A francia pilóta sokkal jobban kezdte az évet 2019-ben, mint tavaly, amikor számos hibát is elkövetett, eddig azonban hét futamon csak kétszer tudott pontot szerezni. Szezonjáról sokat elmond, eddig háromszor a célba sem jutott el, nem meglepő tehát, hogy úgy érzi, hiába ment ő is jobban, és építette csapata is versenyképes autót, pechesek voltak.


Erről a hétvégén esedékes hazai futam, a Francia Nagydíj előtt beszélt. „Szerintem az idei egy érdekes szezon…” – kezdte. „Nem olyan, mint amilyenre a kezdéskor számítottunk. Az autónk nagyon jó, és volt pár jó futamunk is” – folytatta.

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)


„Viszont párszor balszerencsések voltunk, és az autónkat is elég bonyodalmas volt megfelelően munkára bírni. A teljesítményünk tehát ingadozó volt, a tavalyi stabil szezon után pedig nagyon nem erre vágytunk. Akkor következetesen teljesítettünk a hétvégéken. Keményen dolgozunk, hogy megértsük, miért van ez, és mindig ki tudjuk hozni a legjobbat az autóból” – magyarázta.


Ami a hazai futamát illeti, Grosjean tavaly ígéretesen kezdte a versenyt, végül azonban csak tizenegyedikként végzett, tehát nem jött össze neki a pontszerzés pályafutása első Francia Nagydíján (hiába tagja régóta a mezőnynek, a futam 10 évig nem volt része a menetrendnek).


„A tavalyi évben ez egy rendkívüli élmény volt számomra. Élveztem a helyszínen töltött időt, és a támogatást, amit a közönségtől kaptam. Már nagyon várom az idei versenyt. Nagyon remélem, hogy jobb eredményt érhetünk majd el, a 2018-as futam ugyanis nem olyan volt, amilyet szerettünk volna. Szóval, bízzunk benne, hogy jó futam lesz, jó eredménnyel. Remélem, nem visznek el túl sok energiát a versenyen kívüli események, de sok időt szeretnék tölteni a szurkolókkal” – mondta.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)