Menedzsmentje gőzerővel dolgozik Ocon visszatérésén

A Mercedes tartalékversenyzője, Esteban Ocon állítja, menedzsmentje – melynek a német istálló sportigazgatója, Toto Wolff is tagja – gőzerővel dolgozik azon, hogy 2020-ra helyet szerezzen neki a királykategória rajtrácsán.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

A francia tehetség a Force India tulajdonosváltását követően veszítette el versenyzői ülését, és mivel máshol már nem találtak helyet neki (illetve végül már ő maga is inkább efelé a lehetőség felé húzott, ahelyett, hogy a mezőny végén kullogjon), 2019-re a Mercedes tartalékosa lett. Azt, hogy ezzel a szerepkörrel csak 1 évig tervez, már tavaly egyértelművé tette.


Visszatérési lehetőségei közül az egyik nyilvánvalóan a Mercedesnél adódhat, amennyiben az istálló elégedetlen lesz Valtteri Bottas teljesítményével, és nem hosszabbít a finnel – ő azonban eddig sokkal erősebben teljesít, mint az előző években. Úgy tűnik tehát, más lehetőségeket is figyelni kell!


„A cél az, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjek a mezőnybe. És ez nemcsak az én célom” – nyilatkozta a helyzet kapcsán az Autosportnak. „Jelenleg az egész menedzsmentem, beleértve Totót is, azon dolgozik, hogy jövőre visszatérhessek a mezőnybe, és úgy tudom, a tárgyalások már kezdetüket is vették” – tette hozzá sejtelmesen.
Esteban Ocon  (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)


„Az lenne a legjobb, ha a lehető leggyorsabban bejelenthetnénk a terveinket. Remélem, a jövőm nagyon gyorsan rendezve lesz. Bízom abban, hogy a körülöttem lévő emberek jó munkát végeznek. Ez az egyetlen dolog, amit most tehetek” – magyarázta.


Noha idén csak a kispadon ült (más kategóriában sem versenyzett), Ocon nem érzi, hogy az év elvesztegetett idő lenne. „Munka szempontjából jó év az idei. A szimulátorban végzett munka szerintem a csapat hasznára van, ezzel is segítem őket. Ez egy elképesztő csapat, szóval rengeteget tanulhatok tőlük azzal, hogy itt dolgozom. A tudás, amivel ők rendelkeznek az egyszerűen felbecsülhetetlen” – fogalmazott.


190620 FraGP időtábla


„Mióta a hibridéra elkezdődött, folyamatosan ők nyernek, szóval rengeteg tudást halmoztak már fel. Azzal, hogy részese lehetek ennek a csapatnak, természetesen versenyzőként is csak még felkészültebb leszek, amikor visszatérhetek. Nekem ez egy csodálatos lehetőség, az, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok” – zárta gondolatát.
Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)