Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean egyedi sisakfestéssel készül

Grosjean egyedi sisakfestéssel készül

Twitter
Különleges sisakkal készül hazai futamára a Haas francia versenyzője, Romain Grosjean. Az új dizájn a megszokottaktól eltérően nem az ország zászlajának színeivel, vagy nevezetességeivel, esetleg a pálya jellegzetességeivel, hanem egy egyedi mintázattal operál.

Mióta a versenyzők egy évben csak egyszer változtathatnak jelentős mértékben alapvető sisakfestésükön, megszokottá vált, hogy ezzel a lehetőséggel hazai megmérettetésükön élnek, vagy az egyébként is különleges monacói hétvégén élnek. Grosjean is ezt a „hagyományt” őrzi: most a Francia Nagydíj előtt mutatta be az új dizájnt.

Erre valóban illik a különleges festés jelző, hiszen nem franciás jellegzetességeket vonultat föl, hanem fekete alapon egymást keresztező rózsaszín és fehér csíkokat, a bukósisak hátulján pedig a tervező, Richard Orlinski neve is megjelenik.

Ő egyébként nem teljesen ismeretlen a Forma–1 világa számára, tavaly ugyanis az ő különleges, állatokat ábrázoló szobrai jelentek meg a Francia Nagydíj helyszínén, és a verseny végén kiosztott, szintén egyedi, King Kongra hajazó díjakat is ezek inspirálták.

„Azért vettem fel a kapcsolatot Richard Orlinskival, mert rajongom a művészetéért. Tavaly találkoztam vele itt, a futam helyszínén. Küldtem neki egy üres lapot, és megkérdeztem, tervezne-e nekem egy sisakot a Francia Nagydíjra. Nagyon izgatott voltam, és az eredmény szerintem nagyon jól jellemzi Richard művészetét. Mindentől eltér, amit eddig viseltem, szóval egyre inkább úgy gondoltam, hogy csak azért is része lesz a show-nak” – nyilatkozta Grosjean a sisak kapcsán.

A francia pilóta hivatalos Twitter-oldalán mutatta be az egyedi dizájnt, üzenetében köszönetet mondva a tervezőnek, aki saját oldalán szintén megosztotta Grosjean különleges sisakját. Az új fejvédőt „mozgásban” minden valószínűség szerint az első szabadedzésen láthatjuk, amit 10:55-től közvetítünk az M4 Sporton.

Kép: M4Sport Kép: M4Sport
Borítókép: Romain Grosjean különleges sisakja (Fotó: Grosjean/Twitter)

További tartalmak