Ocon már érti, miért ennyire sikeres Hamilton

Miután közelről figyelhette, hogyan dolgozik, miként készül a hétvégékre, a szezont a Mercedes tartalékversenyzőjeként töltő Esteban Ocon már érti, miért vált olyan sikeres Forma–1-es versenyzővé Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A hibridéra 2014-es kezdte óta Hamilton csak egyszer, 2016-ban maradt alul a bajnoki küzdelemben (akkor a csapattárs, Nico Rosberg ért föl a csúcsra), világbajnoki sikereinek és futamgyőzelmeinek köszönhetően pedig Michael Schumacher örökrekordjainak beállításához, megdöntéséhez is közel került – ami a rajtelsőséget illeti, ebben a mutatatóban már ő vezeti a listát.


A brit sikerei kapcsán több szakember, korábbi és jelenlegi ellenfél is elmondta, a Mercedes versenyzőjeként Hamilton rengeteget fejlődött, az utóbbi években pedig még teljesebbé, még összetettebbé vált, és szinte folyamatosan hibátlanul teljesít.


Legutóbb Esteban Ocon, a Mercedes tartalékosa beszélt a címvédőről, kiemelve, most, hogy testközelből figyelheti őt, már érti, hogyan és miért érhetett el ilyen szép eredményeket. „Meg lehet érteni, miért volt mindig ennyire sikeres Lewis, miért nyert ennyi világbajnoki címet. Ez nem lehet egyszerű véletlen egybeesés” – kezdte a fiatal francia.
Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)„Nagyon keményen dolgozik, és mindig a megfelelő kérdéseket teszi föl. Ha van valami érdekes, akkor ő azt azonnal észreveszi, és rögtön beszélni kezd erről a csapattagokkal” – dicsérte a csapattárs megfigyelőképességét és kommunikációs készségeit.


„Korábban nem igazán ismertem őt, most viszont teljesen más kép alakult ki róla, mint amilyen az idei évet megelőzően élt bennem. Ha az ember sikeres valamiben, annak mindig megvan a maga oka, és szerintem ő most van a saját személyes csúcspontján” – magyarázta a fiatal versenyző, akinek célja az, hogy 2020-ban valós csapattársként teljesítsen a brit mellett.


Ami a Mercedes idei dominanciáját illeti (a csapat mind a hét versenyt megnyerte, és valós ellenállásba ebből a hétből csak kettőn ütközött), Ocon elmondta, a diadalok valóban sokkal nehezebben jönnek, mint látszik. „Sokkal nagyobb kihívás ez, mint amekkorának kívülről látszik. Úgy tűnet, hogy mindig mindent az irányításunk alatt tudunk tartani, de néha nem ez a helyezet. Nyerni sosem egyszerű – legyen szó versenyzőről, vagy csapatról” – fogalmazott.
Kép: M4Sport Kép: M4Sport