Musorujsag
Élő Eredmények

Hamiltont megnyugtatta a Ferrari nevetséges bizonyítéka…

Hamiltont megnyugtatta a Ferrari nevetséges bizonyítéka…

Motorsport, Racefans, Motorsport-Magazin
Megmosolyogtatónak találta Lewis Hamilton, hogy a Ferrari többek között Karun Chandhok tévés elemzésére próbálta alapozni a kanadai büntetés újratárgyalási kérelmét. Elégtétel a kapott pfujolás után?

Ha veszít, szűkszavú és halk szavú, ha viszont nyer, áradnak belőle a mondatok, laza, és még pár gondos szurkálódást is megenged magának. Lewis Hamilton az utóbbi időszakban határozottan nyeregben érzi magát, és ezt nemcsak a franciaországi újabb pole pozíciója jelzi, hanem például az is, hogy a megszerzését követően nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy odaszúrjon a kanadai győzelemért még ezen a hétvégén is küzdeni próbáló Ferrarinak.

Mint ismert, az olaszok a héten hivatalosan kérvényezték az FIA-nál Sebastian Vettel veszélyes visszatérésért kapott büntetésének felülvizsgálatát, mivel úgy vélték, új bizonyítékaik vannak. A szövetség persze szokása szerint lepattintotta magáról a próbálkozást, ráadásul az indoklásuk még kicsit nevetség tárgyává is tette a vörösöket, mivel felsorolták, a csapat miket gondolt új bizonyítéknak, és a listán egy tévés szakértői elemzés, Karun Chandhok, a brit Sky Sports műsorában lejátszott értekezése is helyet kapott.

Miután Hamilton a hétvégét az F1-es sajtónap helyett egy párizsi divateseménnyel indította, az újságíróknak csak az FIA döntése után, szombaton nyílt először lehetőségük a büntetés körüli vitáról kérdezni őt. Már kényelmes helyzetből kommentálhatott. „Elég furcsa volt úgy megérkezni ide, hogy megtudtam, a Ferrari valami másnak szentelte az idejét. A csapatom és én csak azzal foglalkozunk, hogy javítsunk az autónkon” – szúrt oda az ügyet továbbvivő Scuderiának.

Ám ez még csak az első tüske volt. „Amikor megérkeztem, és hallottam, hogy Karun Chandhok videója az egyik új bizonyíték, egészen megnyugodtam” – nevetett képletesen az ellenfél képébe.

Lewis Hamilton Charles Leclerc-rel (Fotó: XPB) Lewis Hamilton Charles Leclerc-rel (Fotó: XPB)

Egyébként nem ő volt az egyetlen. Maga az érintett, az indiai exversenyző is meglepődött azon, hogy egyáltalán fölmerült a neve az ügy újratárgyalási kérelme kapcsán, és közösségi oldalán ironikusan megjegyezte: „Ööö… Szóval küldjem most nektek a számlát, Ferrari? Úgy értem, az ügyvédek mindenképp számláznak, akár megnyerték, akár elvesztették az ügyet…!”

Chandhok videóját egyébként az FIA már csak azért sem tekintette releváns bizonyítéknak, mert az csak egy kívülálló véleménye, mely nem vehető bele a döntéshozatali folyamatba. A Ferrari másképp gondolta…

A pfujoláshoz hasonlók csak feltüzelik

Hamilton egyébként nemcsak a Ferrari-esetről, a csütörtöki távolmaradásáról is először nyilatkozott. Ahogy arról beszámoltunk, a Karl Lagerfeld emlékére rendezett párizsi eseményt követően a címvédő az Instagramon péntek hajnalban közzétett pár többféleképpen értelmezhető üzenetet, melyek leginkább arról szóltak, hogy az embernek nem szabad foglalkoznia a gyűlölködőkkel, sem azokkal, akik le akarják húzni a másikat.

Megkérdezték, ezzel a Ferrari próbálkozására célzott-e, vagy inkább attól tartott, hogy miután az F1 helyett a divatot tartotta fontosabbnak, a média támadni fogja őt. „Elég sok minden járt a fejemben, de nem feltétlenül a Ferrari ügyéről volt szó, inkább más, éppen zajló dolgokról” – fogalmazott. A támadásokkal kapcsolatos kérdést pedig megkerülte. „Amikor rosszul érzed magad, az nem rossz időpont arra, hogy motivációs dolgokat mondj. Én ezt tettem. Ez a hétvége egy kicsit másképp kezdődött. Általában csütörtök reggel érkezünk meg, vagy szerda este. Én ide csütörtök este érkeztem. Átfutottuk a programunkat, semmi probléma nem volt, de amikor hozzá vagy szokva a négynapos programhoz, és megváltoztatod, az nem a legkönnyebb.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton ezzel visszautalt a Ferrari kérvényére, majd arra is, hogy két hete Kanadában a győzelme után sokan pfujolni kezdték. „Nem kellemes fütyülést hallani például, de ez is része a játéknak. És az ilyesmi engem csak feltüzel. És nagy támogatást is kapok ezeken a versenyeken. Főleg a közösségi médiás követőimtől, nagyszerű emberektől.”

Hozzátette, péntek hajnalban nem a Ferrari kérvénye miatt virrasztott. „Csak forgolódtam, ébren voltam, és amikor ébren vagy és frusztrál, hogy nem tudsz aludni, az agyad csak pörög. De pár baráttól kaptam pár nagyszerű üzenetet, mert ők aggódnak, amikor ilyesmiket posztolok. A szavak felvillanyoztak, a szurkolóktól is kaptam kedves válaszokat, azt mondták, nehéz időket élnek, de lelket öntöttem beléjük. És ez nagyszerű érzés. A barátaim ugyanezt tették velem: lelket öntöttek belém. Ezek után idejöttem, jó napom volt pénteken, és ma is igazán pozitívan alakult minden” – magyarázta az ötszörös világbajnok.

Mellesleg azért versenyzett is Franciaországban, és pályafutása 86. pole pozícióját szerezte az időmérőn. Igaz, miután ez már megszokássá vált, a sajtót ez most kevésbé érdekelte…

Idotabla vasarnap

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak