Renault kontra McLaren: Ez végig nagyon szoros lesz!

A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul a Francia Nagydíjon látottak alapján úgy érzi, autójuk olyan gyors, mint a McLarené, a szezon hátralévő részében tehát ő komoly összecsapásra számít a két istálló között.

Carlos Sainz és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Bár a középmezőny továbbra is rendkívül szoros, a McLaren és a Renault ellógni látszik ellenfelei elől (az utóbbi hetekben lélegzetvételnyi előnyre tettek szert a bajnokságban, és a futamokon is ütőképesebbnek tűnnek a közvetlen riválisoknál). Például Franciaországban is ez a két csapat küzdött a legértékesebb pontszerző pozíciókért.


Ezt az összecsapást a McLaren nyerte – a Renault csapatvezetője szerint elsősorban azért, mert az időmérő edzésen jobb volt a tempójuk. Ami a futamot illeti, Abiteboul állítja, ott már versenyben tudnak lenni a britekkel.


„Elfogadható volt az eredmény, mert pontokat szereztünk, de a cél a még több pont lett volna” – kezdte a francia. „Láthattuk, ha nem tartanak vissza minket, olyan gyorsak vagyunk, mint a McLaren, ha nem vagyunk gyorsabbak is náluk. A McLaren azonban egyértelműen gyorsabb az időmérőn, és a mai F1-ben ez számít igazán. Különböző keverékeken, a hosszabb etapokon gyorsabb vagyunk náluk, és a középmezőny legtöbb csapatánál” – hangsúlyozta.
Cyril Abiteboul (fotó: XPB) Cyril Abiteboul (fotó: XPB)A szakember szerint az utóbbi futamokon kibontakozó csata a szezon végéig tart majd, és végig szoros lesz majd. „A McLaren egy remek csapat és autógyártó, ami fontos nekünk” – dicsérte az ellenfelet, aki egyben partner is, hiszen Renault-erőforrásokat használ. „Jó látni, hogy a sikerükben nekünk is részünk lehet. Kanada után mondtuk, hogy nem vagyunk mérföldekkel a többiek előtt.  Szerintem érdekes csata lesz ez a szezon hátralévő részében köztünk és a McLaren között.”


„Egyelőre előttünk vannak. Csak a pontok számítanak és csak a vasárnapi eredmény számít. Összeszedtük magunkat az időmérő után. Figyelünk az időmérőre, de azért a futam fontosabb. A legfontosabb, hogy pontot szerezz, aztán jön az időmérő. Persze az is nagyon hangsúlyos, mert jelenleg az F1-ben nehéz előzni” – magyarázta.


A főnök a Renault legutóbbi fejlesztéseivel kapcsolatban elmondta, egyelőre még nem tudják, elérték-e velük a célokat, de ezt mindenképp ki fogják vizsgálni, mielőtt Silverstone-ban jön az újabb csomag. „Még vizsgálódnunk kell egy kicsit. Néhány fejlesztés biztos kifizetődő. Nem érkezett meg az összes tervezett elem, néhány késik közülük. Van, amivel kapcsolatban nem tiszta a kép, még elemezni kell. Talán egy pályán, ahol ez egyszerűbb. A lágyabb keverék viselkedése ezen a hétvégén megzavarta kissé az elemzést” – zárta gondolatát.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)