Russell: Öt-hat futam és látható fordulat jön

A csapat újonca, George Russell úgy érzi, hogy még öt-hat futam kell, hogy a Williams látható előrelépést tegyen a rettentően gyenge szezonkezdést követően. A fiatal pilóta szerint az első fordulat már megtörtént, csak ez kívülről láthatatlan maradt.

George Russell (Fotó: XPB)

Az eddig látottak alapján két dolog tűnik biztosnak egy 2019-es F1-es hétvége előtt: az egyik, hogy a Mercedes a sor elején, a másik pedig az, hogy a Williams a sor végén lesz. Az előző nyolc hétvégén ugyanis ez jóformán végig így volt: a britek pont nélkül állnak, és az utolsó előttitől is alaposan elmaradnak a futamokon.


Fiatal versenyzőjük, George Russel úgy érzi, a mérnököknek már sikerült elérniük egy komolyabb áttörést, ezt viszont a külső szemlélők számára még láthatatlan, hamarosan azonban ők is észrevehetik majd, hogy a Williams előrelép.
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)


„A csapaton belül mindenki nagyon pozitív” – kezdte a brit újonc. „Tényleg egészen lenyűgöző látni, mennyire motivált mindenki ezekben a nehéz időkben. A most következő versenyeken még ugyanabban a pozícióban leszünk, mint amiben eddig voltunk, viszont úgy 5-6 futam múlva tudunk majd tenni egy önök által is látható előrelépést” – tette hozzá.


„A szezon elején sajnos valóban a sor legvégére kerültünk, és most olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk, hogy az év végén már jobb eredményeket érhessünk el” – magyarázta, majd megjegyezte, hatalmas ugrást azért kár lenne várni tőlük.


„Egy kisebb frissítési csomag jön majd Silverstone-ban, aztán Németországban is. Néhány futam elteltével aztán újra. De ezek mind kisebbek. Semmi sem fog azonnal a Q3-ba juttatni minket” – jelentette ki határozottan a fiatal pilóta, aki a nehézségek ellenére eddig egész évben pozitívan nyilatkozik, és minden szavával igyekszik támogatni csapatát.
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)