Teszt is lehet Silverstone-ban

Amennyiben a helyszín 2019 után is a Forma–1-es versenynaptárban marad (és a legutóbbi hírek alapján ez már egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek), Silverstone a következő szezonban nemcsak a Brit Nagydíjnak, hanem egy évközi tesztnek is otthont adhat.

Max Verstappen (fotó: XPB)

A Francia Nagydíj ideje alatt a csapatok a 2020-as évközi tesztek helyszíneiről is egyeztettek (ezeket, ahogyan azt az utóbbi években már megszoktuk két kiválasztott futam után kedden és szerdán rendezik majd). Az első gyakorlásnak szinte biztosan Bahrein ad majd otthont, a másodikkal kapcsolatban pedig Silverstone merült fel lehetséges helyszínként.


Idén a második tesztet Barcelonában tartották, ám mivel a Spanyol Nagydíj jövője erősen kérdéses (a hírek szerint nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy a pálya kiessen a naptárból), ezt a lehetőséget elvetették.
Sebastian Vettel (fotó: XPB) Sebastian Vettel (fotó: XPB)Más opció viszonylag kevés maradt, hiszen mindenképpen Európában, a nyári szünet előtt szeretnék megtartani a szóban forgó gyakorlást, egy olyan futamot követően, ami után van legalább egy hét pihenő. Így került szóba Silverstone, ami minden igényt kielégít, igaz, a Pirelli aggódhat kicsit az esős időjárás miatt.


Igaz, a spanyol futamhoz hasonlóan egyelőre a britnek sincs szerződése, a hosszabbítással kapcsolatban viszont tőlük sokkal pozitívabb hírek érkeznek. Ami tesztet illeti, a pálya első embere, Stuart Pringle jelezte, amennyiben marad náluk a futam, örömmel adnak otthont a gyakorlásnak is.


A csapatok találkozójuk alkalmával a szezont megelőző két négynapos tesztről is egyeztettek. Bár ismét fölmerült, hogy ezeket Bahreinben tarták, a többség továbbra is Barcelonát támogatja, a pálya illetékesei pedig jelezték, akkor is vendégül látják majd a mezőnyt az előszezon idejére, ha a Spanyol Nagydíj jövőjéről végül nem sikerül megegyezniük a sportág vezetőivel.
Lewis Hamilton (fotó: XPB) Lewis Hamilton (fotó: XPB)