Musorujsag
Élő Eredmények

Ötödik leggyorsabb kör? Magnussen se érti!

Ötödik leggyorsabb kör? Magnussen se érti!

Sky Sports
Maga Kevin Magnussen sem érti, hogyan sikerült kifacsarnia egy ötödik leggyorsabb kört autójából az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. Állítja, a döcögősebb kezdés után hirtelen, pont az utolsó gyors körön állt össze minden…

Teljesen rapszodikus a Haas teljesítménye 2019-ben: a csapat hol a középmezőny legjobbjaival csatázik, hol pedig az utolsó előtti helyre szorul, a bolytól alaposa elmaradó Williams elé. A múlt héten, Franciaországban épp visszaestek, és versenyzőik, vezetőik is elkezdtek arról beszélni, a problémák túlmutatnak a gumikezelési gondokon, és egyelőre nem tudják, mi a fő gond.

Majd az Osztrák Nagydíj időmérőjén Magnussen hirtelen futott egy ötödik leggyorsabb kört, megelőzve ezzel az összes középmezőnybeli ellenfelet (igaz, a pozíciót holnap nem foglalhatja el, mert váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott).

„Fogalmam sincs, hogyan sikerült” – ismerte el a dán őszintén, amikor a váratlan jó eredményről kérdezték. „Az utolsó körben állt össze minden! Örülök, mert itt ez a büntetés, de így is a 10. helyről indulhatok majd. A harmadik szabadedzés után elveszítettük a váltót, és cserélnünk kellett. A srácok azonnal rárepültek az autóra, és a másik oldalról is átjöttek segíteni. Gyorsan dolgoztak, remek csapatmunka volt. A büntetéssel együtt is boldog vagyok” – tette hozzá.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Mivel idén rendkívül hullámzóan teljesítenek, Magnussen kiemelte, minden a maihoz hasonló lehetőséget ki kell használniuk. „Egész hétvégén jól éreztem magam az autóban. Úgy tűnik, most minden kiszámíthatatlan ezekkel a gumikkal. Amikor az autó életre kap, és a gumik is életre kapnak, ott kell lennünk, és ki kell használnunk a lehetőséget.”

„Frusztráló ez a helyzet, mert remek mérnökeink vannak; ezek a srácok nem hülyék. Rengeteg dologgal próbálkozunk. Egyik hétvégén a beállítások működnek, és a gumik is feltámadnak. Aztán, egy másik hétvégén megpróbáljuk ugyanezt a beállítást alkalmazni, és akkor már nem működik. Nem sok értelme van az egésznek, ha nem működnek a dolgok. Akkor olyan az egész, mintha végig egy mozgó célpontot űznél” – magyarázta.

A jó eredmény mellett Magnussen azért is élvezte a mai időmérőt, mert a középmezőny legjobb pozíciójáért való harc újra ráébresztette, milyen izgalmas tud lenni, amikor egy jó autóval, jó helyezésért harcolhat. „Ez a legjobb érzés a világon, amikor ilyen eredményt érsz el. Van valami különleges az időmérőkben. Csak egy perc az egész, beülsz, teljesíted a kört, figyeled, javítanak-e a többiek. Nagyon izgalmas. És most rendkívül boldog vagyok, mert ilyen eredményre egyáltalán nem számítottunk” – zárta gondolatát.

közvetítéseink, időtábla Képernyőfotó 2019-06-28 - 23.55.39

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak