Musorujsag
Élő Eredmények

Russell megkapta büntetését Kvjat veszélyes akadályozásáért

Russell megkapta büntetését Kvjat veszélyes akadályozásáért

FIA, Formula-1.com
Három rajthelyes büntetést kapott a Williams újonca, George Russell, amiért az időmérő első szakaszában akadályozta Danyiil Kvjatot. Az orosz szerint egyértelmű, hogy ezen múlt a továbbjutás, a brit pedig elmondta, nem tudta, hogy ellenfele közelít hozzá…

Russell az időmérő első szakaszának legvégén akadályozta riválisát, aki épp a továbbjutásért hajtott (a célja természetesen a fiatal britnek is ez lett volna, a Williamsszel azonban egyelőre erre nem igazán kínálkozik esélye), a pálya végén azonban lassítania kellett, hogy elkerülje az előtte haladót. Az ügyet természetesen azonnal vizsgálni kezdték.

Az FIA versenybíráinak döntése senkit sem ért váratlanul, Russell ugyanis – még ha akaratán kívül is, de – alaposan feltartotta riválisát. A brit ezért három rajthelyes büntetést kapott, holnap tehát csak a mezőny végéről indulhat majd.

Kvjat már a csapatrádión is meglehetősen bosszúsan kommentálta a történteket, majd az időmérő leintését követően is jelezte, biztos, hogy a feltartás miatt csúszott le a Q2-ről. „A feltartás tönkretette az időmérőmet. Rengeteg időt veszítettem ott” – kezdte. „Mit mondhatnék még? Frusztráló volt ez az egész. Holnap mindent megteszünk, hogy visszavágjunk majd.”

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

„Nem tudom, hogy a legjobb 10 közé bekerülhettünk volna-e, de nagyon sokat veszítettem az utolsó kanyarban, és még az életemet is veszélyeztethettem volna, mert a bemeneti sebesség óriási volt. Frusztráló, de mit tehetnék? Talán ott lehettünk volna a Q3-ban, talán közel lehettünk volna hozzá.”

Russell a történtek kapcsán elmondta, nem tudta, hogy Kvjat komoly tempóval közelít hozzá. „Nem szóltak a rádión, hogy valaki van mögöttem, szóval nem néztem bele a tükörbe. Nem láttam a videót, de szeretnék elnézést kérni tőle” – nyilatkozta a Williams pilótája, aki egyébként közösségi oldalán is azonnal elnézést kért ellenfelétől.

Ezzel kapcsolatban Kvjat egy „tippet” is adott fiatalabb riválisának. „Beszéltem vele, és nekem is ezt mondta. Nem hiszem, hogy tehetett volna bármit is ebben a helyzetben. Ami engem illet, mindig kétszer megnézem a tükröket, talán ezt tudnám neki is tanácsolni. Ha büntetést kap, az nekem már nem adja vissza az időmérőmet, mert a mezőny végére kerültem, és ez az eset tönkretette az egészet. De holnap majd igyekszem erős futamot teljesíteni” – mondta.  

közvetítéseink, időtábla Képernyőfotó 2019-06-28 - 23.55.39

Borítókép: George Russell és Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak