Musorujsag
Élő Eredmények

Ericsson örül a tesztnek, de nem vágyik vissza

Ericsson örül a tesztnek, de nem vágyik vissza

Motorsport
Marcus Ericsson örül, hogy a Pirelli évközi tesztjén lehetőséget kapott az Alfa Romeótól, és nem tart attól, hogy ennek hatására elkezdi hiányolni a Forma–1-et, hiszen nagyon jól érzi magát az IndyCarban.

Ha nem változnak a tervek, és nem lesz szükség Kimi Räikkönen vagy Antonio Giovinazzi helyettesítésére, Ericsson számára csak a mai nap állt rendelkezésre az Alfa Romeo idei autójának kipróbálására. A svéd versenyző összesen 116 kört teljesített a Red Bull Ringen, ahol csapata a Pirelli 2020-as felkészülését segíti (holnap Giovinazzi ül majd autóba).

A nap során arról kérdezték, a teszt nem ébresztett-e fel benne az F1 iránti vágyat, most hogy az évad során csak egyetlenegy alkalommal vezethet királykategóriás autót. „Nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet” – jelentette ki Ericsson.

„Nagyon boldog vagyok az IndyCarban. Élvezem az ott töltött időt. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy még mindig van kapcsolatom a Forma–1-gyel. Majd meglátjuk, mi történik a jövőben” – folytatta sejtelmesen. „Versenyzőként mindig pozitív, ha több autót is kipróbálhatsz. Mindig tanulhatsz valamit, és minden alkalommal ragad rád valami, szóval ettől csak fejlődni fogok. Ennek az egésznek csak pozitívumai vannak.”

„Egyértelmű, hogy az idei szezonban az IndyCar-programra összpontosítok, de kaptam egy lehetőséget, hogy segítsem az Alfa Romeót. Persze ez egy gumiteszt, és elsősorban az abroncsokra figyelünk, de tudok visszajelzéseket adni arról, hogyan érzem magam az autóban, és milyennek találom a gépet. A csapat számára is hasznos lehet, hogy kapnak még egy véleményt” – magyarázta.

„Ismerik a visszajelzéseimet, és tudják, hogyan dolgoztam a múltban, szóval szerintem érdekes lehet számukra az, amit az autóról mondok, érdekesek lehetnek számukra a megjegyzéseim, ha elmondom, szerintem min lehetne még javítani” – hangsúlyozta.

Ericsson már a hétvégén is ott volt a csapat garázsában, ezzel kapcsolatban pedig elmondta, élvezte az eseményeket, de azért sokkal szórakoztatóbb a versenyautóban ülni, mint körülötte dolgozni, nézelődni. „Nagyon jó volt visszajönni, és találkozni a srácokkal, akiket már évek óta ismerek, és akikkel évekig dolgoztam. És jó látni, hogy az Alfa jól ment. Jók voltak az időmérőn, a futamon pedig idén először mindkét autóval pontot szereztek. Kivettem a részem ebből, hiszen itt vagyok” – jegyezte meg viccesen.

Marcus Ericsson (Fotó: Schmidt Peterson Motorsports) Marcus Ericsson (Fotó: Schmidt Peterson Motorsports)
Borítókép: Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

További tartalmak