Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg reméli, csak a pálya miatt szenvedtek

Hülkenberg reméli, csak a pálya miatt szenvedtek

F1i
Nico Hülkenberg reméli, a Renault autójának furcsa viselkedése elsősorban az osztrák pálya sajátosságinak tudható be, csapata ugyanis az előző években sem teljesített túl acélosan ezen a helyszínen.

Nehéz hétvégét tudhat maga mögött a Renault: az, hogy az időmérőn nem tudták megszerezni a középmezőny legjobb pozícióit, mondhatni „megszokott” már számukra, ezúttal viszont a versenytempójuk sem volt meggyőző, így végül bajnoki pontok nélkül maradtak (nagy ellenfelük, a McLaren eközben remekelt, és tovább növelte előnyét).

Hülkenberg már közvetlenül a leintés után elmondta, valami nem stimmelt az autójával Ausztriában, reményei szerint azonban ezek a „furcsaságok” elsősorban a pálya miatt jöttek elő, és a folytatásban már nem jelentkeznek.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Elég sok gondunk volt az autóval és a fékekkel is” – kezdte a tapasztalt német. „A futamon még több gondunk lett, és az autó eléggé furcsán viselkedett. Néha eléggé nehéz volt irányítani. Még az egyenesben is nagyon könnyűnek éreztem az autó elejét. Olyan volt mintha közvetlenül valaki más mögött mentem volna. Egyértelmű, hogy nehéz dolgunk volt a pályán.”

„Az Alfa Romeók nem voltak messze, de itt, ezekben a kanyarokban nem volt egyszerű követni a többieket. És nem is igazán volt meg az ehhez szükséges tempónk” – magyarázta. „Ezek a gondok némileg specifikusak és újak voltak. Meglepő volt, és egy kicsit furcsa.”

„Az előző években is éreztük, hogy Ausztria egy különös pálya. Az előző években sem voltak túl jó tapasztalataim itt a Renault versenyzőjeként, ezért nagyon bízom benne, hogy mindez a pálya különlegessége miatt van. Most jól ki kell elemezni az adatokat. Mélyre kell ásnunk, ki kell vizsgálnunk mindent, hogy kiderüljön, mi folyik itt” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak