Musorujsag
Élő Eredmények

Egyre kisebb az esély Alonso visszatérésére

Egyre kisebb az esély Alonso visszatérésére

GMM
Egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy Fernando Alonso visszatér a Forma–1-be. A spanyol legutóbb lezárt fejezetként beszélt a királykategóriás időszakról, és kiemelte, nagyon jól érzi magát most, hogy több szériában is próbára teheti tudását.

Alonso már visszavonulásának bejelentésekor nyitva hagyta a kaput a visszatérés előtt, hiszen nem végleges búcsúról beszélt. Azóta többször elmondta, még nem tudja, mi lesz a 2020-as program, és az F1-es szereplés is benne van a pakliban. A spanyol lapok pedig szinte heti rendszerességgel szellőztetik meg, hősük visszatérhet a Ferrarihoz, lehetőséget kaphat a Mercedestől…

Ezek a felvetések azonban nem tűnnek megalapozottnak, a napokban pedig maga Alonso beszélt arról (egy közösségi oldalán meghirdetett kérdezz-felelekben), egyre inkább lezárt fejezetként tekint az F1-re, melynek állapotával továbbra sincs megelégedve.

Fotó: McLaren Indy/Twitter Fotó: McLaren Indy/Twitter

„Nem igazán” – felelte, amikor egyik szurkolója arról faggatta, hiányzik-e neki a Forma–1, és a királykategóriában való versenyzés. „Az a fejezet túlszárnyalta a legoptimistább álmait is” – utalt arra, amit korábban többször elmondott már, elégedett a két bajnoki címmel, hiszen pályafutása kezdetén csak álmodozott arról, hogy egyáltalán a mezőnybe kerül, és győzelmei lesznek.

Továbbá azok a motívumok, melyek miatt úgy döntöttem, nem folytatom a versenyzést ott, még mindig jelen vannak… ezek arra kényszerítenek, hogy megpróbáljak más területeken is nyerni, és olyan szintre lépjek, melyen korábban nem jártam még. Boldog vagyok” – folytatta.

A spanyolt a McLaren idei formajavulásáról is kérdezték. „A szezonjuk? Nagyon erősek, azt hiszem. Fantasztikus! És végig ez volt a terv. A csapat erős, és mindig erős volt, mindig erős lesz. Léptek egyet a jó irányba. Remélem, meglesz a negyedik hely a bajnokságban. Bízom benne, hogy még ennél is több jön tőlük. Az előző két futamon a hatodik helyen voltak, de a hatodik helyezett már kört kapott az elsőtől, és ez nem túl pozitív a sport számára” – szúrt oda még egyet az F1-nek.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Practice Day - Sakhir, Bahrain

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: McLaren Indy)

További tartalmak