Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean: Csak a versenyzők tudják igazán, mi kell az F1-nek

Grosjean: Csak a versenyzők tudják igazán, mi kell az F1-nek

F1i
Romain Grosjean szerint a Forma–1-es pilóták nagyban hozzájárulhatnak a kategória 2021-es megreformálásához, hiszen ők tudják igazán, mire van szükség ahhoz, hogy a versenyzés jobbá váljon a folytatásban.

A legutóbbi, az új szabályokkal kapcsolatos tárgyaláson az F1 és az FIA vezetői, valamint a csapatok képviselői mellett két versenyző (Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg) is jelen volt, a kategória sportigazgatója, Ross Brawn pedig egyik nyilatkozatában külön kiemelte, örül annak, hogy a pilóták is egyre jobban kiveszik a részüket az ötletelésből.

A találkozóra a tervek szerint Romain Grosjean is ellátogatott volna, végül azonban távol kellett maradnia, svájci otthonába ugyanis pont akkor törtek be. A következő találkozón viszont mindenképpen meg akar jelenni, hogy ő is megoszthassa elképzeléseit.

„Elmentem volna Párizsba, de akkor betörtek hozzánk. Nem hagyhattam otthon a feleségem, ezért ezt az utazást az utolsó pillanatban le kellett mondanom. De a következő néhány találkozón ott leszek” – kezdte a francia. „A versenyzőket is bevonták az egyeztetésekbe. Érdekeltek vagyunk, hiszen bennünket is meghívtak.”

Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Csak mi tudjuk igazán, mire van szükség, vagy éppen mire nincs. Ahhoz, hogy jobb legyen a versenyzés és jobban érezzük magunkat az autóban. Rengeteg szó esik olyan elképzelésekről, melyek szerintünk nem hoznának komolyabb változást. De legalább most már mi is érdekeltek vagyunk ebben a folyamatban. Megoszthatjuk a saját érzéseinket, és azt, szerintünk mitől lehet jobb a versenyzés” – hangsúlyozta a tapasztalt pilóta.

Grosjean annak is örül, hogy jelenleg a mezőny összes pilótája tagja a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA), így az egységesen léphet fel bizonyos kérdésekben, és komolyabb beleszólással bírhat, komolyabb erőt képviselhet, mint az előző években, amikor többen visszautasították a tagságot.

„Jó, hogy a GPDA most teljes taglétszámmal működhet. A szervezet most erősebb, mint amit valaha el tudtam képzelni” – hangsúlyozta a Haas pilótája, aki néhány éve vezető posztot tölt be a versenyzők szövetségében. „Lewis például többszörös bajnok, az ő szavára figyelni fognak. De mind ugyanazon az állásponton vagyunk. Ha a versenyzőkkel beszélsz, látod, hogy ugyanazok a kívánságaik. És ezek remélhetőleg valósággá válnak” – zárta gondolatát.

Romain Grosjean és Alexander Albon (Fotó: XPB) Romain Grosjean és Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak