Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Nem tettük kockára Verstappen motorját a győzelemért

Red Bull: Nem tettük kockára Verstappen motorját a győzelemért

Motorsport-Total
Helmut Marko a Red Bull történetének három legemlékezetesebb győzelme közé sorolja Max Verstappen ausztriai sikerét, de cáfolta, hogy még a Honda-motorjuk „életét” is kockára tették érte, előrébb hozva a rájuk váró büntetést.

A Ferrari helyett a Red Bull törte meg a Mercedes 10 hétvége óta tartó veretlenségi sorozatát. Max Verstappen nem is választhatott volna jobb helyszínt a sikerhez: Ausztriában, a csapat saját pályáján diadalmaskodott, s egyben a Honda első győzelmét is szerezte a hibridérában. Helmut Marko tanácsadó azonban nem csak ezek miatt sorolja a csapatuk eddigi legnagyobb sikerei közé a mostanit, hanem a létrejöttének körülményei miatt is.

Verstappen bár a második helyről várta a rajtot, majdnem lefulladó motorjával az első kört csak a 7. pozícióban zárta, amit látva a csapat nemigen hitte még azt sem, hogy a dobogós hely elcsíphető lehet. Aztán a kerékcsere után a holland megtáltosodott a kemény gumiján, és nagy hajszába kezdve sorra vadászta le az ellenfeleket. Az érzelmi hullámvasút és az utolsó körökig tartó feszültség miatt Markónál e verseny a legjobb háromba került. „Verstappennek volt már egy hasonló felzárkózása, 2017-ben Austinban, amikor megbüntették, mert az utolsó körben belülről előzte Räikkönent (ti. a kanyar levágásával – a szerk.). És Vettelnek is volt egy parádés felzárkózása 2012-ben Brazíliában, ahol az első körben Bruno Senna kiforgatta, és az egész mezőnyön át kellett hámoznia magát” – sorolta a számára legkedvesebb sikereket az osztrák tanácsadó.

Hogy Verstappen pár körrel a leintés után el tudja kapni az addig vezető Charles Leclerc-t is, az utolsó 30 körre a Honda engedélyt adott a motor maximumra tekerésére. Normál esetben az ilyesmit csak pár kulcsfontosságú kör erejéig engedélyezik a gyártók, mivel egy-egy motornak meghatározott élettartama van, és abba csak előre megszabott csúcsteljesítményen futott körmennyiség fér bele, ezért ha lehet, általában inkább takarékoskodnak.

Azt gondolhatnánk, a győzelem reményét látva a Red Bull félredobta a motorterveket, és még azt is megkockáztatta, hogy az eredetileg kitűzöttnél korábban le kell majd cserélnie aktuális erőforrását, Marko viszont cáfolta, hogy túlfeszítették a húrt. „Minden a zöld zónában volt. Az új motor csak meghatározott számú Kilowattal tud többet, de cserébe huzamosabb ideig lehet csúcsteljesítményen használni.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull) Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

„A Paul Ricard-on például valamilyen oknál fogva nem volt meg a teljesítmény, vagy volt valami problémájuk. Akkor emiatt biztonsági módba kapcsoltunk, és ezért voltunk annyira gyengék. Spielbergben Max az első etapon a gumiproblémája miatt (elfékezte az abroncsát az első körben – a szerk.) viszonylag óvatos volt. Aztán a kerékcsere után azt mondtuk neki, hogy az első három-négy körben is legyen lassabb, hogy bírják a gumik. De amikor láttuk, hogy még a lassú körei is gyorsabbak, mint az élen haladóké, már tudtuk, hogy ebben lehet valami.”

„A Honda akkor azt mondta, a koncepció lehetővé teszi, hogy szabadon használja a teljesítményt. De szó sincs arról, hogy emiatt egy versennyel korábban kell majd motort cserélnünk. Nem húztuk keresztül jelentősen a motorterveket” – tisztázta Marko.

Tekintve, hogy a Honda Franciaországban már az idei harmadik motorspecifikációját vetette be, a Red Bull versenyzői már valamennyi motoregységgel a büntetés határán állnak, így cseppet sem mindegy, mikor kerül sor a következő cserére, hiszen az mindenképpen büntetést fog maga után vonni. Az előzetes tervek szerint Monzában érkezik majd a negyedik erőforrás. A Honda jelezte, amint elkészülnek az új fejlesztésekkel, és azok kellően megbízhatónak bizonyulnak, nem fognak habozni az éles bevetéssel, ám a büntetésekkel ettől még taktikáznia kell partnerüknek. Monza az utóbbi években hagyományosan a hátrasorolás hétvégéjét hozta a Red Bull számára, és több alkalommal bizonyították, hogy az a pálya kedvező a kármentés szempontjából. Szemben mondjuk a Hungaroringgel vagy Szingapúrral.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak