Főszponzora elhagyja a Haast

A Haas névadó szponzora, a Rich Energy a Brit Nagydíj előtt közölte, felbontotta szerződését az amerikai alakulattal, miután az a vártnál gyengébb teljesítményt nyújt. Ezen felül magával a Forma–1-gyel sincsenek megelégedve…

Haas (Fotó: XPB)

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, azonnali hatállyal távozni kíván a Haas névadó főszponzora, a Rich Energy. Az energiaitalosok az idei év elején kezdtek együttműködésbe az amerikai csapattal, ami az eddig használt fényezésén is változtatott a cég miatt, és használni kezdte a Lotust idéző fekete-arany színkombinációt.


Az együttműködés akkor komolyabbnak ígérkezett, bár a céggel kapcsolatban számos kérdés merült föl, az utóbbi hetekben pedig egy elveszített bírósági per kapcsán kerültek a figyelem középpontjába, miután kiderült, logójukat egy kerékpárgyártóéról másolták.
Fotó: XPB Fotó: XPBAz agancsos címer ezt követően eltűnt a Haas autóiról, a folytatásban pedig úgy tűnik, a cég neve és színvilága is eltűnhet, a Rich Energy ugyanis nem kívánja folytatni az együttműködést az istállóval. Ezt közösségi oldalukon, egy rövid üzenetben jelentették be. „A mai napon a Rich Energy megszüntette szerződését a Haasszal a gyenge eredmények miatt” – kezdték a lényegre törve.


„A célunk az volt, hogy legyőzzük a Red Bullt, szóval az, hogy Ausztriában a Williams mögött voltunk, elfogadhatatlan. Az F1 politikája és politikai korrektsége szintén gátolja az üzleti tevékenységünket. A csapatnak minden jót” – zárták soraikat.


Ami a Haast illeti, a csapat egyelőre nem kommentálta a híreket, sőt a helyszínről érkező képek tanúsága szerint autóin továbbra is megtalálhatóak a Rich Energy feliratai. Az együttműködés gyors megszakítása kapcsán többen megemlítették, ennek köze lehet ahhoz, hogy a bíróság nemrég a szponzorációs tevékenység részleteinek ismertetését kérte a cégtől…190627 OsztrGP időtábla4

Fotó: Rich Energy Fotó: Rich Energy