Musorujsag
Élő Eredmények

A szponzor kitart a Haas mellett, magánakció volt a tegnapi bejelentés

A szponzor kitart a Haas mellett, magánakció volt a tegnapi bejelentés

Rich Energy
Hivatalos közleményben reagált a Rich Energy a cég közösségi oldalán megjelenő, komoly félreértéshez vezető posztra, melynek szövege szerint fel kívánják bontani szerződésüket a Haas-istállóval annak vártnál gyengébb eredményei miatt.

Derült égből villámcsapásként érkezett a Rich Energy „bejelentése”, melyben a rossz eredményekre, és az F1 politikailag túlságosan korrekt hozzáállására (ami „gátolja üzleti tevékenységüket”) hivatkozva a Haasszal kötött szerződés felbontásáról írtak. A csapat később megerősített, az egyezség még érvényben van, és a Rich Energy részvényesei sem akarják megszüntetni azt.

Ők nemrég egy hivatalos közleményt is kiadtak arról, nem akarnak kilépni az egyezségből, és – hogy az eddig is bizarr ügy még bizarrabb legyen – a tegnapi bejegyzés az egyik „rossz szándékú dolgozó” magánakciója volt, amiért az egyént „minél hamarabb el fogják távolítani” posztjáról.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Tiszteljük a Haast és hiszünk benne. Mind a teljesítményében, mind a szervezetben, és maximálisan elköteleztük magunkat a partnerség folytatása mellett a jelenlegi megállapodás keretén belül” – írták közleményükben. „Teljes mértékben hiszünk a Forma–1-ben, mint termékben, és a platformban is, amit a márka kínál” – hangsúlyozták.

„Egy személy rosszindulatú cselekedeti most egyértelműen nagy felfordulást okoztak. Intézkedünk, hogy jogi úton eltávolítsuk ezt a személyt a vezetői szerepkörből. Beszélhetnek a saját nevükben, de ez nem tükrözi a cég véleményét. Szeretnénk megerősíteni elkötelezettségünket a Haas és az F1 irányába, valamint köszönetet akarunk mondani a csapatnak a támogatásért és a megértésért, miközben ezt az ügyet igyekszünk belsőleg intézni” – folytatódott a kommüniké.

A szövegben nem esik szó arról, ki áll a sokat emlegetett poszt mögött, a Motorsport viszont cikkében utalt rá, hogy a Rich Energy egyébként is ellentmondásos ügyvezetője, William Storey írta azt, aki már a partnerség bejelentésekor is több meredek kijelentést tett.  

William Storey (Fotó: XPB) William Storey (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak