A Williams reagált a renault-s pletykára

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams elárulta, az istálló közel áll ahhoz, hogy meghosszabbítsa beszállítói szerződését a Mercedesszel, a Renault-val kapcsolatos pletykák tehát nem fedik a valóságot.

Fotó: XPB

Az istálló és a motorpartner szerződése 2020 végéig szól, a napokban viszont fölmerült, kapcsolatuk megromlott, a Williams ugyanis nem kér a németek váltóiból, sajátjait pedig nem tudja megfelelően összehangolni az erőforrásokkal, ezért fontolóra vették a megegyezés felbontását és azt, hogy a folytatásban újra Renault-motorokat használnak majd.


Amikor a Brit Nagydíj helyszínén erről a fölvetésről kérdezték, a helyettes csapatvezető, Claire Williams a következőképpen fogalmazott: „Én is láttam ezeket a spekulációkat, de nem tárgyalunk a Renault-val. A Mercedesszel egyeztetünk, az egyeztetések pedig jól haladnak.”
Claire Williams  (Fotó: XPB) Claire Williams (Fotó: XPB)


„Bízunk benne, hogy 2021-ben meg tudjuk újítani az együttműködésünket, hiszen a Mercedes nagyszerű partner a csapatunk számára. Mindenben támogatnak bennünket, és mindenki tudja, hogy Toto (Wolff) a Williamsnél kezdte a pályafutását, szóval vele is nagyon jó a kapcsolatunk. Nagyon szeretném, ha ez a kapcsolat folytatódna. Szép közös történelmünk van a Renault-val, de a jövőnk a Mercedes” – hangsúlyozta.


A csapatvezető elhintette, az új szerződés tárgyalásakor ismét kitérnek majd az együttműködés bővítésére, vagyis beszélnek majd arról, használnak-e a motorok mellett más a Mercedestől érkező alkatrészeket is. „Tavaly jól kiértékeltük a helyzetet, és most is ezt fogjuk tenni. Döntést kell hoznunk arról, hogy mi magunk készítsünk bizonyos elemeket, vagy vegyük őket. Ez több beszállítóra is igaz.”


„Minden attól függ, mennyi kapacitásunk marad, és attól, mi magunk, vagy a beszállító készít-e jobb alkatrészt. 2021-ben egyébként is várható változás azzal kapcsolatban, hogyan működhetnek együtt a csapatok, és szeretnénk kiértékelni ezeket az együttműködéseket” – zárta gondolatát.  
Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB)