Sajtó: Visszatér a Ferrari korábbi főtervezője

A Ferrari ügyeivel kapcsolatban általában jól informált Leo Turrini tudni véli, a csapat visszahívja az Alfa Romeótól korábbi főtervezőjét, Simone Restát, aki információi szerint már a nyár végén munkába állhat a vörösöknél.

Fotó: XPB

A szezont a vártnál jóval gyengébben kezdő olasz istálló már hetekkel ezelőtt fontolóra vette a korábbi mérnök alkalmazását, Turrini információi szerint pedig az ezzel kapcsolatos végső döntés is megszületett már. A szakíró úgy tudja, Resta hamarosan visszatérhet a Ferrarihoz, ahonnan 2018-ban igazolt el a vörösökkel szorosabb együttműködést kezdő Sauberhez (ma Alfa Romeo).


Restának komoly szerepe volt a 2017-es és a 2018-as autó tervezésében, ezek a gépek pedig hosszú idő után először fel tudtak érni a Mercedes mellé, és meg tudták szorongatni a németeket (akikkel a bajnoki címért vívtak).
Simone Resta (Fotó: XPB) Simone Resta (Fotó: XPB)


Visszatérésével tehát ismét erősödhet a Ferrari technikai részlege – már a nyár végén (mivel szoros a kapcsolat a két istálló között, ezért a tavalyi váltáshoz hasonlóan feltehetően ezúttal sem kell kertészeti szabadságra mennie). Miután munkába állt, Resta a 2021-es autó tervezésének előkészítésében is komolyabb szerepet fog vállalni.


Ami a következő gépet illeti, a forrás szerint bár abba is lesz beleszólása, keze munkájának a nyoma azon nem lesz annyira érezhető, hiszen az új Ferrari tervezése már előrehaladott állapotban van, tehát az alapokba már nem tud beleszólni.


Ami Resta eddigi pályafutását illeti, az egyre magasabban jegyzett szakember 1998-ban kezdett az F1-ben, a Minardi csapatánál, majd 2001-ben került a Ferrarihoz. Itt 2006-ban a kutatási és fejlesztési osztály vezetője lett, majd 2014-ben, az akkori elnök, Sergio Marchionne érkezését követően került a főtervezői pozícióba.
Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)