Musorujsag
Élő Eredmények

Brit Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Brit Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4Sport
Szoros időmérő edzést hozott a Brit Nagydíj szombati napja, az első hármast ugyanis kevesebb, mint egy tizedmásodperc választotta el: a rajtelsőséget megszerző Valtteri Bottas mindössze 6 ezreddel volt gyorsabb a hazai közönség kedvencénél, Lewis Hamiltonnál és 79-cel Charles Leclerc-nél. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a kvalifikáció végén!

Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. rajthely

„Ez most remek érzés! Ilyenkor eszébe jut az embernek, miért űzi ezt a sportot. Egész hétvégén nagyon szoros volt a csata Lewisszal. A mai időmérőn is közel voltunk, szóval örülök, hogy összejött a pole pozíció. Az első köröm nagyon jól sikerült, bár nem volt tökéletes. A másodikban is fejlődni akartam, főleg a második részében, de nagyon nehéz itt összerakni egy jó kört. Könnyű hibázni, és úgy láttam, mindenki küszködött. Boldog vagyok, hogy sikerült, és ott lehetek az élen.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. rajthely

„Először is szeretnék gratulálni Valtterinek! Nagyon jól ment ezen az időmérőn, én pedig nem voltam elég jó. Végig nagyon keményen küzdöttem, de ez most nem jött össze. A Q2-ben feláldoztam egy kört. Lehet jobban ráéreztem volna az autóra, de ott nem mentem ki. Valtteri most jobb munkát végzett, de hosszú lesz a holnapi futam. Remek a közönség, szóval remélem, jó futamot teljesíthetünk majd. Egyértelmű, hogy ez a futam nekem több mint egy egyszerű nagydíj. Ez a legjobb hétvége. Elképesztő energia jön a lelátóról. Vannak remek új pályák, de a pályákat az emberek töltik meg élettel, a legjobb szurkolók pedig itt vannak!”

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. rajthely

„A Q2-ben kifejezetten jók voltunk, de a Q3-ban a Mercedes talán feltekerte egy kicsit a motort. Nagyon gyorsak voltak, a kanyarokban is, nekünk pedig elsősorban ott kell fejlődnünk. Szerintem számunkra most a harmadik hely volt a legjobb, amit elérhettünk. Úgyhogy örülök neki. A leintés után megnéztem, milyen állapotban vannak a gumik a Mercedesen, de ezen kívül semmi különlegeset nem figyeltem.”

Brit Nagydíj idotabla szombat vasarnap

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak