Ha nem kell a Mercedesnek, Bottas örömmel menne a Ferrarihoz

Valtteri Bottas úgy érzi, megdolgozott szerződésének meghosszabbításáért, ugyanakkor legutóbbi nyilatkozta során azt is elárulta, legszívesebb mely csapathoz igazolna, ha a Mercedes nem tartana igényt a szolgálataira 2020-ban.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

A pilótakeringő eddigi kulcsszereplője egyértelműen a Mercedes finn pilótája, az ő maradása vagy esetleges távozása ugyanis többek helyzetére is hatással lehet. A szerződéshosszabbítást a címvédő csapat korábban ahhoz a feltételhez kötött, hogy versenyzőjének javulnia kell a tavalyi évhez képest, akkori eredményeivel ugyanis nem voltak maradéktalanul elégedettek.


Bottas aztán sokkal erősebben kezdte az évet, majd ismét néhány gyengébb futam következett, legutóbb Silverstone-ban viszont visszatért a helyes útra: az időmérőn ő futotta meg a leggyorsabb kört, és a futamon is csak a biztonsági autós fázis vette el győzelmi esélyeit.


Jó szereplését látva a Mercedes sportigazgatója megjegyezte, a finn közelebb került a hosszabbításhoz, ő maga pedig úgy érzi, rá is szolgált főnökei bizalmára. „Szerintem már bizonyítottam, hogy megérdemlek egy helyet a Mercedesnél” – jelentette ki határozottan az ötszörös futamgyőztes. „De még várnom kell néhány futamot” – tette hozzá.
Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)


„Egyelőre még semmit sem írtunk alá, de próbálok tovább javulni, hogy be tudjam biztosítani a helyem, és sor kerülhessen a hosszabbításra” – magyarázta. „Lewis (Hamilton) nélkül egészen biztosan több futamgyőzelmet szereztem volna, de az, hogy ő a csapattársam, sokat segít abban, hogy még jobb versenyzővé váljak. Azt akarom, hogy folyamatosan ki tudjam hívni őt” – folytatta.


Bottas azt a csapatot is megnevezte, ahol a legszívesebben versenyezne, ha a Mercedes mégsem hosszabbítana vele szerződést, igaz, egyelőre nem sok esély mutatkozik arra, hogy 2020-ban itt folytassa, hiszen az istálló mindkét versenyzőjének van szerződése a következő évre.


„Ha végül el kellene hagynom a Mercedest, akkor a második legerősebb csapathoz szeretnék szerződni, ami jelenleg a Ferrari” – mondta. A vörösökkel kapcsolatban egyébként a vadabb pletykákban fölmerült már a neve, amikor arról suttogtak, Sebastian Vettel az év végén szögre akaszthatja a bukósisakot, a német azonban jelezte, 2020 végéig biztosan marad, a Ferrari főnöke pedig azt, a csapattárs jövőre is Charles Leclerc lesz.
Sebastian Vettel csatája a két Mercesszel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel csatája a két Mercesszel (Fotó: XPB)