Musorujsag
Élő Eredmények

Balesettel zárult a Red Bull gumitesztje

Balesettel zárult a Red Bull gumitesztje

Pirelli, F1i.com
Két napon át Silverstone-ban rótta a köröket a Pirelli kedvéért a Red Bull és a Williams. A gumiteszten Sébastien Buemi bukott.

A Brit Nagydíjat követően kedden és szerdán a silverstone-i versenypályán újra felbőgtek az F1-es motorok: a Red Bull és a Williams is teljesítette a maga részét Pirelli idei gumitesztprogramjából. A 2020-as fejlesztési munkálatokat a grove-i csapatnál kedden George Russell, szerdán Robert Kubica segítette, míg a Red Bull az első napon Pierre Gaslyt, a másodikon a Forma–E New York-i versenyéről érkező Sébastien Buemit vetette be.

Buemi 2013 óta a Red Bull fejlesztője is egyben, időnként tesztlehetőségeket is kap az F1-es autóval. Az RB15-öst most vezette először, és szerda délután össze is törte azt. Az Abbey-kanyarban veszítette el az irányítást az autó fölött, és nagy tempóval vágódott ki a bukótérbe. A svájcit ugyan orvosi vizsgálatra vitték, de nem szenvedett sérülést.

Fotó: Pirelli Fotó: Pirelli

A program ezzel rövidebb lett a tervezettnél, ám a Pirelli így is elégedett lehet, hiszen kedden 200, szerdán 158 kört teljesített a két csapattal, vagyis összesen 2000 kilométert tudott le a prototípusgumikkal.

A gumitesztek sora szeptemberben  két napon át a Paul Ricard-pályán folytatódik a McLaren közreműködésével, azt követően pedig még két további teszt vár a milánóiakra, előbb Szuzukában, aztán a Mexikóvárosban – mindkét esetben az ottani versenyt követő héten.

Borítókép: Fotó: Pirelli

További tartalmak