Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg bosszús volt: Néha talán hinnetek kéne nekem…

Hülkenberg bosszús volt: Néha talán hinnetek kéne nekem…

F1i
Nico Hülkenberg a brit futam végén eléggé bosszúsan közölte csapatával, inkább rá kellett volna hallgatniuk, hiszen a rossz taktika miatt buktat pontokat, majd miután lehiggadt sem finomkodott; megjegyezte, ilyen futam után csoda, hogy pontot szereztek.

A német versenyző bár megszerezte az utolsó pontot (10. lett a múlt vasárnapi futamon), egyáltalán nem volt elégedett a leintést követően: a csapatrádión a Renault taktikáját bírálta. Ami a stratégiát illeti, Hülkenberget a tizenharmadik körben hívták ki, hogy lágy abroncsait keményekre cseréljék, melyekkel aztán egészen a leintésig ment.

Egyszerűen nem értem, miért nem álltunk ki hamarabb” – bosszankodott a német a leintést követően rádiójában. „Magunkkal toltunk ki ezen a versenyen. Néha talán hinnetek kellene nekem. Kib*szottul hinnetek” – tette hozzá még ingerültebben.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Később, ahogyan azt már megszokhattuk, sokkal higgadtabban értékelte a helyzetet, viszont ismét odaszúrt csapatának a rossz taktika miatt. „Ott maradt néhány pont abban a versenyben, és szerintem nem volt jó a stratégia” – mondta. „Későn álltunk ki először. Akkor már gondban voltam a gumikkal. A biztonsági autós fázis sem tett jót a futamomnak, aztán Sergio (Pérez) meglökött az újraindításkor és a végén veszítettem még egy helyet egy motorhiba miatt.”

„Kimi (Räikkönen) elment mellettem, mert motorerőt veszítettem a Hangar egyenesben. Néhány alapművelet után azért még életre kapott, és hazatérő üzemmódban eljutottam a célig. Mindent összevetve, ez így nem volt túl csodálatos, és meglepődtem, hogy minden probléma ellenére szereztem egy pontot” – jegyezte meg élcesen.

A Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul meglehetősen őszintén nyilatkozott Hülkenberg futamáról, és elismerte, a taktika egyáltalán nem kedvezett a pilótának. „Nem segítettünk neki túl sokat vasárnap” – kezdte. „Nehéz futama volt, sok apró dologgal, és egy kiállással, ami valószínűleg túlságosan kései volt. Landóra (Norris) és Danielre (Ricciardo) figyeltünk, és arra, mikor kellene kiállni az elévágáshoz. Aztán motorhibája is volt. Szóval összességében, igen, egy kicsit bonyolultabbá tettük Nico versenyét” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak