Musorujsag
Élő Eredmények

Bizarr pletyka kapott szárnyra, de a Haas már cáfolt

Bizarr pletyka kapott szárnyra, de a Haas már cáfolt

RaceFans
Bizarr pletyka kapott szárnyra a Brit Nagydíj után, az érintett Haas-istálló azonban máris cáfolta, hogy azonnali hatállyal meneszti az eddig gyengén teljesítő Romain Grosjeant és Esteban Ocont ülteti a tapasztalt francia autójába.

Egy névtelen Reddit-felhasználóra hivatkozva (ő azt állította, a Haas egyik bennfentesétől szerezte információit) napokban több híroldal is megírta, az amerikai csapat megelégelte Grosjean gyengélkedését, és azonnali hatállyal lecseréli őt, mégpedig honfitársára, a Mercedes támogatását élvező Esteban Oconra.

A pletyka azt követően kapott szárnyra, hogy Grosjean igencsak felejtős hétvégét zárt Silverstone-ban: az első pénteki edzésen egy furcsa baleset miatt (még a boxutcába találta el a falat) veszített időt, a futamon pedig a csapattárssal, Kevin Magnussennel ütközött.

Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA) Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA)

A franciának egyébként is gyenge a szezonja: pontok tekintetében alaposan elmarad a dán márkatárstól, és a Haas legújabb fejlesztéseire sem érzett rá – ezt ő maga is többször elismerte, és részben emiatt döntött úgy az alakulat, hogy Silverstone-ban ismét az ausztráliai csomagot használhatja, amit sokkal kezelhetőbbnek érez.

Ez is alapjául szolgálhatott az említett pletykának, a Haas szóvivője azonban a RaceFans megkeresésére egyértelművé tette, a megszokott pilótapárossal vág neki a 2019-es Német Nagydíjnak, Grosjean tehát megtarthatja ülését.

Ami a hosszabb távú folytatást illeti, arról egyelőre nem nyilatkoztak, Ocon neve viszont korábban is fölmerült már a csapattal kapcsolatban, igaz, akkor „csak” egy 2020-as lehetőségről suttogtak. Abban az esetben ugyanis, ha a Mercedesnél nem lesz helye, a fiatal francia biztosan elfogadja egy rivális ajánlatát, hiszen fő célja, hogy visszatérjen a mezőnybe, a Haas számára pedig vonzó opció lehet, miközben jelenlegi pilótapárosukkal állítólag nincsenek túlságosan megelégedve.

Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak