Musorujsag
Élő Eredmények

Russell: Akinek tudnia kell, az tudja, hogy teljesítek

Russell: Akinek tudnia kell, az tudja, hogy teljesítek

GMM
George Russell nem aggódik amiatt, hogy újoncévét a mezőny leggyengébb autójában kell töltenie, így teljesítménye szinte láthatatlan, hiszen azok, akiknek tudniuk kell, hogyan szerepel, jól fel tudják mérni, hol tart fejlődésében.

Az idei szezonban három ígéretes újonc mutatkozott be a királykategóriában, akik közül eredményei alapján Russell elemelkedett ki leginkább, eddig azonban róla hallani legkevesebbet, Lando Norris és Alexander Albon ugyanis több látványos eredményt is szállított – és szállíthat – a McLarennel, illetve a Toro Rossóval. Russell eközben csak csapattársával, Robert Kubicával küzdhet a mezőny végén.

Az mindenképpen biztató számára, hogy az első 10 futam során folyamatosan jobb teljesítményt nyújtott a rutinosabb márkatársnál, igaz, ő egyelőre nem érzett rá a Williams autójára. Ebből az is következhet, hogy nehéz felmérni Russell tudását, ő azonban nem aggódik emiatt.

„Nem. Nem aggaszt ez a dolog” – jelentette ki, amikor szóba került, a Williams gyengélkedése miatt teljesítménye jóformán láthatatlan marad. „Tudom, hogy a karrierem néhány embertől függ. Mint például Claire Williams és Toto Wolff” – utalt a Williams csapatvezetőjére, és a pályafutását évek óta támogató Mercedes sportigazgatójára.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)

„Ők nagyon jól ismerik a helyzetemet, és tudják, hogy jól végzem a dolgom. Tudják, megfelelően teljesítek-e. Ezen felül örülök Landónak és Alexandernek. Ha a fiatal versenyzők megmutatják, hogy képesek felvenni a versenyt a tapasztaltabbakkal és jól teljesítenek mellettük, az nekem is jó” – magyarázta a 21 éves tehetség, aki nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy eddig jobban teljesít, mint a nála rutinosabb Kubica.

Többször elmondta ugyanis, egyelőre nem egymással viaskodnak, hanem közös erővel próbálják megoldani a Williams gondjait. „Nem igazán vetem össze az eredményeket a csapattársaméval, de persze mindig jól néz ki, ha az ember jobban teljesít nála” – fogalmazott.

A szezon során fölmerült, azért veri a lengyelt, mert csapata jobb csomagot biztosít neki – ezt a pletykát most határozottan cáfolta. „Mindenkinek joga van a véleményalkotáshoz. Ami engem illet, inkább azzal foglalkozom, ami a dolgom. Azzal, amit tennem kell. Nagyon jó kijövök Roberttel. Pályafutásaink más-más szakaszában járunk. Nem titkolunk semmit, és összességében megegyezik a véleményünk arról, mely területeken kellene javulnunk” – mondta.

Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak