Russell: Akinek tudnia kell, az tudja, hogy teljesítek

George Russell nem aggódik amiatt, hogy újoncévét a mezőny leggyengébb autójában kell töltenie, így teljesítménye szinte láthatatlan, hiszen azok, akiknek tudniuk kell, hogyan szerepel, jól fel tudják mérni, hol tart fejlődésében.

George Russell (Fotó: XPB)

Az idei szezonban három ígéretes újonc mutatkozott be a királykategóriában, akik közül eredményei alapján Russell elemelkedett ki leginkább, eddig azonban róla hallani legkevesebbet, Lando Norris és Alexander Albon ugyanis több látványos eredményt is szállított – és szállíthat – a McLarennel, illetve a Toro Rossóval. Russell eközben csak csapattársával, Robert Kubicával küzdhet a mezőny végén.


Az mindenképpen biztató számára, hogy az első 10 futam során folyamatosan jobb teljesítményt nyújtott a rutinosabb márkatársnál, igaz, ő egyelőre nem érzett rá a Williams autójára. Ebből az is következhet, hogy nehéz felmérni Russell tudását, ő azonban nem aggódik emiatt.


„Nem. Nem aggaszt ez a dolog” – jelentette ki, amikor szóba került, a Williams gyengélkedése miatt teljesítménye jóformán láthatatlan marad. „Tudom, hogy a karrierem néhány embertől függ. Mint például Claire Williams és Toto Wolff” – utalt a Williams csapatvezetőjére, és a pályafutását évek óta támogató Mercedes sportigazgatójára.
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)„Ők nagyon jól ismerik a helyzetemet, és tudják, hogy jól végzem a dolgom. Tudják, megfelelően teljesítek-e. Ezen felül örülök Landónak és Alexandernek. Ha a fiatal versenyzők megmutatják, hogy képesek felvenni a versenyt a tapasztaltabbakkal és jól teljesítenek mellettük, az nekem is jó” – magyarázta a 21 éves tehetség, aki nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy eddig jobban teljesít, mint a nála rutinosabb Kubica.


Többször elmondta ugyanis, egyelőre nem egymással viaskodnak, hanem közös erővel próbálják megoldani a Williams gondjait. „Nem igazán vetem össze az eredményeket a csapattársaméval, de persze mindig jól néz ki, ha az ember jobban teljesít nála” – fogalmazott.


A szezon során fölmerült, azért veri a lengyelt, mert csapata jobb csomagot biztosít neki – ezt a pletykát most határozottan cáfolta. „Mindenkinek joga van a véleményalkotáshoz. Ami engem illet, inkább azzal foglalkozom, ami a dolgom. Azzal, amit tennem kell. Nagyon jó kijövök Roberttel. Pályafutásaink más-más szakaszában járunk. Nem titkolunk semmit, és összességében megegyezik a véleményünk arról, mely területeken kellene javulnunk” – mondta.
Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB)