Korábbi tanácsadója milliókat követel Ricciardótól

Korábbi tanácsadója, Glenn Beavis pert indított és több millió angol fontot követel Daniel Ricciardótól, aki állítása szerint nem fizette ki a Renault-s szerződés utáni részesedését. A versenyző kijelentette, a vádak alaptalanok.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo tavaly augusztusban jelentette be, hosszas együttműködés után elhagyja a Red Bullt és csatlakozik a Renault gyári csapatához. Ezzel az átigazolási időszak legnagyobb meglepetését szállította, teljesítményt tekintve ugyanis egy gyengébb alakulathoz igazolt. Később aztán több lap is megszellőztette, döntésében a Renault igen komoly fizetési ajánlata is nagy szerepet játszhatott…


Az ausztrál állítólag évente 20 millió eurót tehet zsebre, és ez csak az alapfizetése, tehát ezen felül különböző bónuszokat is kaphat. Jó jövedelmező szerződését Beavis cégével, Sivana Sportsszal közösen hozta össze, ami 2013 óta dolgozott együtt a pilóta marketingügyeit intéző Whitedunesszal.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)A szakember ezt megelőzően, a 2012-es évben is menedzselte már Ricciardót, aki 2019 elején bontotta föl vele kötött szerződését. Az „elválás” úgy tűnik nem lesz zökkenőmentes, Beavis ugyanis nemrég beperelte Ricciardót, aki állítása szerint nem fizette ki a Renault-s szerződésért járó pénzeket. Az összeg, amit a pilótától követel a BBC információi szerint a 10 millió fontot is meghaladja, korábban ugyanis megegyeztek, hogy minden új szerződés után 20 százalék üti a tanácsadó markát.


Beavis az alapfizetés után járó összegen felül a különböző jutalékok (például a céges autók használata, vagy a pilóta szuperlicencének díja) után is követel pénzt, az ügy pedig meglehetősen bonyolultnak tűnik, hiszen abban sincs egyetértés, pontosan mikor szűnt meg a munkakapcsolat. Ricciardo állítja, már a tavalyi év végén kezdeményezte a szerződés felbontását, a tanácsadó viszont nem fogadta el az ajánlatot, és továbbra is az ausztrálnak dolgozott.


Ricciardo egy közleményben jelezte, alaptalannak tartja a korábbi menedzser vádjait, álláspontját pedig meg fogja védeni. Ügyvédje eközben jelezte, elutasítják Beavis követelését, és hamarosan ők is benyújtják majd a szükséges dokumentumokat saját igazuk megvédéséhez. A Renault nem kommentálta a történteket, mondván a per Ricciardo és egy harmadik fél magánügye.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)