Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedesé lesz a legkevesebb lágy gumi a Magyar Nagydíjon

Pirelli
A Pirelli ismertette a csapatok és versenyző hungaroringi hétvégére vonatkozó gumikiosztását.

Ezen a hétvégén ugyan még Hockenheimben versenyez a Forma–1 mezőnye, az idei Magyar Nagydíj kezdetéig így is már csak bő egy hét van hátra. Hazai pályánkon idén a 2-es (kemény), a 3-as (közepes) és a 4-es (lágy) számú gumikeveréket fogja használni a mezőny.

A versenyzők többsége csak a minimális mennyiséget, 1 szettet igényelt a kemény keverékből, és a legtöbbeknél erőteljesen a lágy változat felé billent a mérleg nyelve. A Renault, az Alfa Romeo és a Toro Rosso például 10 szettet rendelt a piros gumiból.

Ami az élmezőnyt illeti, a legóvatosabb a Mercedes volt. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a teljes mezőnyt tekintve a legkevesebb lágy keverékkel fog rendelkezni, 8 garnitúrával. Náluk és a Ferrarinál a keményebb típusból nem azonos számút kap a két versenyző: a közepesből Valtteri Bottasnak és Charles Leclerc-nek lesz eggyel több készleten. A Red Bullnál eközben teljes az azonosság: a Ferrarihoz hasonlóan 9 szett lágy gumit kapnak versenyzőik, akiknek 1 kemény és 3 közepes típusuk lesz még.

A Magyar Nagydíj gumikiosztása:

A 2019-es Magyar Nagydíj gumikiosztása (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli

További tartalmak