Musorujsag
Élő Eredmények

„Inkább megosztó legyen Hamilton, mint unalmas” - Wolff

„Inkább megosztó legyen Hamilton, mint unalmas” - Wolff

Motorport.com
Toto Wolff, a Mercedes Forma—1-es csapatának első embere szerint pozitív, hogy Hamilton szélsőséges személyiség, és mindenképp jobb, mintha az ötszörös világbajnok „unalmas” lenne.

Wolff megjegyzése egy Hamilton hazai népszerűségéről szóló eszmecsere során látott napvilágot a Brit Nagydíj egyik sajtótájékoztatóján, amikor válaszolt egy, a pilóta „britségét” erősen vitató kérdésre.

Úgy vélem, az élen versenyezni Silverstone-ban, a népes hazai közönsége előtt egy olyan dolog számára, amit nagyon jól akar csinálni” – mondta Wolff. „Ez plusz feszültséget és intenzitást ad a helyzetnek.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England

Az én szememben a legjobb sportolók mindegyike megosztó a világon. Hasonló dolgokat lehet hallani Serena Williamsről is. Az emberek fele imádja, és azt akarja, hogy mindent megnyerjen – a többiek pedig az ellenfeleinek szurkolnak. És azt gondolom, hogy inkább legyen az ember megosztó, mint unalmas, mindig a középutat választva. Ez a véleményem.

Rio Ferdinand, a már visszavonult futballista szintén megvédte Hamiltont a közösségi médián keresztül, aki szerint a Forma—1-es bajnoknak szánt kérdések és kritikák „rasszista felhangok”-kal vannak átitatva.

Meg tudom érteni az álláspontját és minden joga meg is van hozzá” – mondta Hamilton, amikor meghallgatta Ferdinand üzenetét. „Azt hiszem, ez nem az a szint, ahová mindenképp le akarok menni.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Race Day - Silverstone, England

Minden nap egy lehetőség, hogy felemelkedj, ragyogj, és csinálj valami újat. Az anyukám fehér, az apukám fekete. Mindkét világból a legjobbat kaptam. Vannak támogatóim minden vallási és etnikai csoportból, és szeretem, hogy remélhetőleg részese vagyok annak, hogy segítek összehozni embereket, akik nem feltétlen akarták ezt a múltban.

Vannak szurkolóim, akik egy versenyen találkoztak, majd az autóm előtt jegyezték el egymást. Vannak szurkolói csoportjaim a világ körül, akik meglátogatták a másik csoportot a saját városában, és együtt nézték a nagydíjat – ők soha nem találkoztak volna, ha én nem vagyok itt. És erre tényleg nagyon büszke vagyok” – mondta Hamilton.

További tartalmak