Musorujsag
Élő Eredmények

Fellebbez az Alfa Romeo: Van bizonyítékunk!

Fellebbez az Alfa Romeo: Van bizonyítékunk!

Alfa Romeo
Frédécir Vasseur csapatfőnök megerősítette, az Alfa Romeo fellebbezni fog két versenyzőjük utólagos időbüntetése ellen, mivel meggyőződésük, önhibájukon kívül vétettek a szabályok ellen.

Egy 10 másodperces stop-and-go büntetésnek megfelelő 30 másodperces utólagos időbüntetéssel sújtotta az FIA a Német Nagydíjon 7. helyen célba érő Kimi Räikkönent és csapattársát, a 8. Antonio Giovinazzit. A szabálysértést az Alfa Romeo csapata követte el: az esős rajt előtt úgy kalibrálták a két versenyző kuplungját, hogy az lehetővé tette a kerekek minimális kipörgésével történő rajtot, s ezáltal a szabályok által tiltott előnyszerzésre biztosított lehetőséget a két versenyzőnek.

Az Alfa ezzel az összes megszerzett pontját elvesztette, hiszen a fél perccel versenyzőik a mezőny végére, a 12-13. helyre kerültek.

Az istálló a döntés után azonnal jelezte, élni fog a fellebbezési jogával. „Rendkívül csalódást keltő, hogy mindkét autónkat megbüntették, és ezzel kikerültünk a pontzónából egy ilyen izgalmas verseny után. A helyzet a biztonsági autó mögött töltött körök során, az állórajt előtt alakult ki: rosszul működött a kuplung, nem tudtuk irányítani, és ki fogjuk vizsgálni a problémát” – nyilatkozta Frédéric Vasseur csapatfőnök.

„Tiszteletben tartjuk az FIA eljárását, valamint a bíróság munkáját, de fellebbezni fogunk a döntés ellen, mivel hisszük, hogy megvan az alapunk és a bizonyítékunk a döntés megmásításához. Ez ügyben hamarosan fel is vesszük a kapcsolatot az FIA-val.”

A francia szakember úgy véli, Räikkönen és Giovinazzi megérdemelte a pontszerzést. „Kimi és Antonio jól versenyzett a nehéz viszonyok mellett, a hetedik és nyolcadik hely pedig jogos jutalom volt a teljesítményükért. A csapat igazán keményen dolgozott, hogy a két autó a pontzónába kerülhessen, és újra bizonyítottuk, megvan a tempónk ahhoz, hogy a középmezőny legelején küzdjünk. Ez a verseny remek reklámja volt a Forma–1-nek, és nagy kár, hogy ilyen véget ért.”

Borítókép: Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek