Musorujsag
Élő Eredmények

Jöhet a csapatutasítás a Haasnál?

Jöhet a csapatutasítás a Haasnál?

Motorsport
Miután Romain Grosjean és Kevin Magnussen a brit után a német futamon is egymásra talált, a Haast irányító Günther Steiner attól tart, már csak csapatutasítással tudják elejét venni versenyzők ütközéseinek. A szakember elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet.

Steiner a Brit Nagydíj után hosszasan elbeszélgetett versenyzőivel, akkori ütközésük eredménye ugyanis egy kettős kiesés volt, hiába azonban a fejmosás, a dán és a francia a múlt vasárnapi viadalon is koccant. Mivel idén harmadszor történt ilyesmi (először Spanyolországban ütköztek) a főnök kijelentette, meglehet, hogy mostantól beleszólnak kettejük küzdelmébe.

A Haas tehát hasonlóan cselekedne, mint a Force India (ma Racing Point) tette Sergio Pérez és Esteban Ocon esetében, miután ők ketten is több ütközéssel végződő harcot vívtak. „Azt hiszem, ez bizonyos ponton túl valamit tenni kell” – kezdte a szakember.

Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Általában megpróbálod elkerülni az ilyesmit. Srácok, ti is nagyon jól tudjátok, imádom a versenyzést, úgy vagyok vele, ezt kell csinálnunk, de amikor mindez elkezd a csapat ellen dolgozni, nem engedheted, hogy tovább folytatódjon. Szerencsénk volt, hogy most nem történt semmi komoly, hogy mindketten beértek, de ez az ütközés is befolyásolhatta volna a futamot” – magyarázta.

A csapat számára különösen frusztráló, hogy a két versenyző között most válik egyre feszültebbé a hangulat, hiszen a vártnál gyengébben kezdték az évet, és folyamatosan igyekeznek javítani helyzetükön, igyekeznek jobban megérteni autójukat, ehhez pedig rengeteg visszajelzése és együttműködésre van szükségük a pilóták részéről is.

„Való igaz, ez okoz némi fejfájást” – ismerte el. „Nem igazán segíti a megoldáskeresést, és abban sem segít, hogy a csapat folyamatosan konstruktív tudjon lenni. Olyan dolgokon gondolkodsz, melyeken nem kellene gondolkodnod. Más dolgokon kéne gondolkoznom. Rengeteg történés van, és sokkal jobb lenne, ha a valós problémákra tudnánk összpontosítani. De egyszerűen nem lehet, hogy minden versenyen ütközzenek.”

Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Romain Grosjean és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak