Musorujsag
Élő Eredmények

Lemondta programjait Hamilton, hogy meggyógyuljon a Magyar Nagydíjig

Lemondta programjait Hamilton, hogy meggyógyuljon a Magyar Nagydíjig

Motorsport Week, Motorsport-Total
Végigbetegeskedte a balul elsült hockenheimi hétvégéjét Lewis Hamilton, aki minden programját törölve próbálja rendbe hozni magát a hétvégi Magyar Nagydíj előtt.

Rég láttuk nagyot hibázni Lewis Hamiltont, de még régebben mindjárt két nagy hibát is elkövetni egyazon versenyen. A vasárnapi Német Nagydíjon előbb a 29., aztán az 53. körben is elveszítette az irányítást a Mercedese fölött – előbbi esetben a falnak is nekikoccant, másodszor csak a gumiját tette teljesen tönkre. A címvédő végül csak a 11. helyen ért célba, ám az Alfa Romeók utólagos büntetésével a két pontot érő 9. helyen rangsorolta őt az FIA.

A futamon kiderült, bármennyire is magas szinten teljesít már 2017 óta, azért az ötszörös világbajnok is tud hibázni. „Én is csak ember vagyok” – kommentált. Toto Wolff csapatfőnök eközben mentségére kiemelte, a brit versenyző fizikálisan sem volt jó állapotban, hiszen egész hétvégén betegeskedett. Ő maga torokfájást emlegetett, míg csapatfőnöke az időmérő edzést követően megerősítette, amolyan vészforgatókönyvként még az esetleges helyettesítésére is fel voltak készülve a kvalifikáció napján, s elővigyázatosságból bázisukról Hockenheimbe rendelték a szimulátorban dolgozó tartalékversenyzőjüket, Esteban Ocont. „A paddockban influenzajárvány van. Nem érezte jól magát, ezért Estebant ide hívtuk Nagy-Britanniából, csak hogy felkészüljünk arra az esetre, ha Lewis rosszabbul lenne. De ennél több nem volt ebben” – nyilatkozta az osztrák még szombaton.

A futam után hozzátette: „Lewis nem volt egészséges. Mindent beleadott, hogy a versenyig rendbe jöjjön. Közülünk sokaknak talán eszünkbe sem jutott volna, hogy ilyen állapotban versenyautóba üljünk. Ma kicsit jobban érezte magát, de fizikálisan nem volt a csúcson. Pár napja már beteg.”

Hamilton a versenyt követően az újságíróknak elárulta, minden programját lemondta, és azon lesz, hogy a Hungaroringre jobb formában érkezzen. „Minden programomat töröltem, amit a következő napokra terveztem, szóval most megyek haza, sokat alszom a következő napokban, és próbálok túlesni ezen a nyavalyán. Nem igazán javultam, de remélem, a következő pár napban fogok. Nem hiszem, hogy az autóban ülni jót tett, de az egészség fontos, úgyhogy próbálom kikúrálni magam a következő versenyre, amennyire csak lehetséges.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ami a versenyét illeti, Hamilton úgy érezte magát, mintha egy társasjátékot játszottak volna, amelyben folyamatosan visszacsúsztak több lépést. „Nagyon csalódott és kiábrándultak vagyunk most mindannyian. Vezettük a versenyt, nyolc másodperc előnyöm is volt az élen, mindent kézben tartottunk. De sok minden sújtott minket ezen a versenyen. Olyan volt, mint a dominó, egyik dőlt a másik után. Mintha Kígyók és létrákat játszottunk volna, és folyton csak a kígyókra léptünk volna” – élt hasonlattal.

Arról is kérdezték, mire gondolt a kicsúszásakor. „Nem igazán emlékszem. Nyilván magam alatt voltam, mert hibát követtem el az előző kanyarban, és dühös lehettem magamra. Ma több dolog siklott félre.”

A Magyar Nagydíjra ilyen szempontból a csapatának is van mit kikúrálnia. „A lényeg, hogy együtt nyerünk, és együtt veszítünk. Ez is megmutatta, mennyire könnyen félremehet egy hétvége. De egységesek maradunk, összetartunk, összeszedjük magunkat. A dominóeffektus kezdetéig egészen elképesztően ment, így most a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk, és a negatívumokat meg magunk mögött kell hagynunk. Ez csak egy futam volt, mennünk kell tovább.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak