Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes most nem száll be a Német Nagydíj megmentésébe

A Mercedes most nem száll be a Német Nagydíj megmentésébe

Autosport
Ellenben a tavalyi évvel, a Mercedes ezúttal nem fog beszállni a Német Nagydíj jövőjéről folyó tárgyalásokba és nem tesz kísérletet a futam versenynaptárban tartására – árulta el a gyár sportigazgatója, Toto Wolff.

A Német Nagydíj jövője már tavaly is erősen kérdéses volt, a Mercedes azonban úgy döntött, anyagilag is megtámogatja a viadalt (így lett az idei évre annak névadó szponzora), hogy az a naptárban maradhasson. Ennek (is) köszönhető, hogy 2019-ben megrendezték a versenyt, a pálya akkor aláírt szerződésében pedig 2020-ra is volt egy opció.

Ezzel a hírek szerint az F1 nem kíván élni, hiszen a németek nem tudják előteremteni a rendezéshez szükséges összeget. Ami a Mercedes segítségét illeti, Toto Wolff nemrég elhintette, ezúttal a pálya arra sem számíthat, idén ugyanis nem terveznek „beavatkozni”.

Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Az üzlet meglehetősen spontán módon jött létre” – kezdte a sportigazgató. „Vasárnap reggel volt egy találkozónk az F1 vezetőivel, akik megkérdezték, tudunk-e segíteni a hiány pótlásában. Egy fél órával később már ott tartottunk, hogy létrejött egy megállapodás, hogy a Német Nagydíjra ismét sor kerülhessen” – elevenítette föl tavalyi emlékeit.

„Viszont nem vagyunk olyan pozícióban, hogy ezt folytathassuk. Azért is, mert szerintem nem szabad beavatkoznunk a Liberty és az F1 ügyeibe. Nekik kell döntést hozniuk arról, mely pályákon szeretnének versenyeket rendezni” – magyarázta.

Végül kiemelte, bár fontos a Mercedes hazai futama, így sem terveznek beleszólni az F1 rendezéssel kapcsolatos ügyeibe. „Bátorító, hogy sokan érdeklődnek a versenyrendezés iránt. A Liberty-nek ez egy luxusprobléma, mert hatalmas az érdeklődés. És ez a csapatok számára is jó, mert a bevételeket szétosztjuk. És itt szeretném ennyiben hagyni a dolgot, mert ők döntenek arról, hová megyünk. Fontos a német futam, mert német cég vagyunk, rengeteg német barátunk és családtagunk van, de nem kívánunk beleavatkozni ebbe az üzletbe” – zárta gondolatát.

Borítókép: Csak maszkabál lett az ünneplés helyett. Csapatfotó a múltidéző Mercedesről (Fotó: Mercedes)

További tartalmak