Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Jó, ha engedik a kemény versenyzést, de…

Pérez: Jó, ha engedik a kemény versenyzést, de…

Autosport
Sergio Pérez örül, ha a versenybírák támogatják a kemény küzdelmet, Alexander Albon magyarországi manőverét viszont feleslegesnek és bosszantónak tartja. A fiatal thai eközben arról beszél, nem történt semmi komoly…

A rutinos mexikói és a thai újonc az utolsó pontszerző pozícióért küzdött a Magyar Nagydíj végén. A helyezést Pérez tartotta, miután – többek között – a Racing Point jól működő stratégiájának köszönhetően beverekedte magát a legjobb 10 közé, végül azonban a gyors felzárkózás után előzést bemutató ellenfél gazdagodott bajnoki egységgel.

Pérez bár kiemelte, ő is barátja a kemény versenyzésnek, nem volt megelégedve ezzel a manőverrel, úgy érzi ugyanis, Albon egészen egyszerűen nekiment autójának, ami meg is sínylette a találkozást, melynek hatására felfüggesztése nem volt száz százalékos az utolsó körökben.

Fotó: XPB Fotó: XPB

„Nagyon jó volt a rajtom és az első kör, már ott sikerült nyernem néhány pozíciót” – kezdte értékelését a mexikói. „Az első etapban csak a gumikra figyeltünk, aztán nagyon agresszív stratégiát választottunk: Nico (Hülkenberg) és Romain (Grosjean) elé vágtunk. Aztán a verseny végén Albon nagyon gyorsan közeledett és nekem jött…” – folytatta.

„Megsérült a felfüggesztésem, és az utolsó három-négy kör nagyon nehéz lett. Szóval csak a 11. helyen végeztem. Egyértelmű volt, hogy történt kontakt a két autó között, ahogy az is, hogy az enyém megsérült. Engedni kell a kemény versenyzést, de szerintem ez egy felesleges manőver volt. Nem hiszem, hogy tudnának tenni bármit is ezzel az esettel, de én továbbra is úgy gondolom, hogy ez egy felesleges megmozdulás volt” – magyarázta.

Albon nem látta ennyire súlyosnak az esetet. „Helyet hagyott a belső íven, szóval beszúrtam az autót. Később aztán zárt egy kicsit az ajtón, de őszintén mondom, így is volt még egy kis helyem. Megvolt a manőver, aztán befordult, amikor mellette tartottam. Volt egy kis kocc, de semmi komoly” – fogalmazott a Toro Rosso fiatalja.

Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak