Musorujsag
Élő Eredmények

Kvjat szerint a stratégia döntött Albon javára

Kvjat szerint a stratégia döntött Albon javára

Sky Sports
A Toro Rosso orosz pilótája, Danyil Kvjat szerint a „sokkal jobb taktikának” köszönhette Alexander Albon, hogy a verseny utolsó harmadában felülkerekedett rajta.

Albon a 12., Kvjat a 13. helyről vágott neki a 70 körös Magyar Nagydíjnak, de korán helyet cseréltek egy látványos, szinte egy egész szektoron át tartó fej-fej melletti küzdelmet követően.

A thai-brit állampolgárságú fiatal pilóta azonban hét körrel később állt ki kerékcserére, mint orosz riválisa, aki a hamarabb elhasználódó kemény abroncsokon látványosan szenvedett a futam végén.

Kvjat úgy hitte, a második kiállást bevállalni már túl nehéz feladat lett volna.

„Mindig azt reméljük, hogy valami csoda folytán sikerül így is megcsinálni, de akkor úgy véltem, ez nem lenne könnyű feladat” – kezdte válaszát Kvjat.

„Aztán azt mondták nekem, hogy a csapattársam 12 körrel, vagy valami ilyesmivel később állt ki, mint én, és akkor azt gondoltam, ez mennyivel jobb stratégia volt.”

Kvjat életét tovább keserítette a Pérezzel való csatározás, ami még nehezebbé tette számára a gumik életben tartását.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

„Azt kérték tőlem, hogy harcoljak Pérezzel” – tette hozzá Kvjat. „Ez ilyenkor nagyon trükkös, nem irányíthatod az egész versenyedet. Megpróbáltam csatázni vele, elhasználtam az abroncsaimat. Még a futam alatt használhatatlanná váltak. Ez ma így sikerült.”

Mikor Kvjat tempója visszaesett, már nem volt képes Albont sem feltartóztatni, aki végül Pérezt is megelőzte, elhozva így a 10. helyért járó egy pontot.

„Amikor falba ütközöl, ahogy mi hívjuk a gumiknál, az már veszett ügy” – mondta csalódottan Kvjat. „Ilyenkor 3-4 másodpercet veszítesz körönként. Ez most sem volt másképp. Kezdetben jó volt a tempónk. Kár, hogy az első kiállás túl korán jött.”

Alexander Albonnak azonban minden oka megvolt az örömre: újabb pontszerzésével már 16 egységnél jár, egyre megközelítve Nico Hülkenberget.

„Ez egy nagyon jó és szórakoztató verseny volt” – kezdte jókedvűen Albon. „Tizenkettedik helyről indultunk, kicsit szenvedtem az elején – az első körben nem volt tapadásom. Ettől függetlenül volt pár jó csatánk a csapattársammal, aki elég hamar kiállt, és az utolsó 15 körre már nem tudta beosztani a gumikat, szóval elég jó volt.”

Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak