Räikkönen: Ez egész jó volt!

Egész jó versenyként értékelte a Magyar Nagydíjat Kimi Räikkönen, aki idei egyik legjobb eredményét szállította a Hungaroringen, miután sikerült maga mögött tartania az őt frissebb gumikkal támadó Valtteri Bottast.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az első félév alapján egyértelműen kijelenthető, Räikkönen az Alfa Romeo vezérpilótája, a csapat harmincegy pontjából ugyanis harmincat ő szerzett. Ehhez a Hungaroringen hatot tudott hozzátenni, miután hetedikként ért célba (2019-ben ennél jobb eredménye még nem volt), közvetlenül a Mercedesszel támadó honfitárs előtt.


„Hát, ez egész jó volt” – értékelt Räikkönen, akitől ez a rövid mondat csapat és saját maga irányába is komolyabb elismerésnek hathat, az évek során ugyanis megszokhattuk, a Jégember nem dobálózik nagy szavakkal, hangzatos dicséretekkel.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)


„Az autó jó volt, és az első köröm is. Kimaradtam a galibából, aztán a McLarennél is jobb volt a tempóm, de előzni sehogy sem tudtam. Lehetetlen volt. A kiállásnál veszítettünk egy helyet, de közben nyertünk is, szóval bár kár azért a pozícióért, nem lehetünk elégedetlenek. Megvannak a pontok, léphetünk is tovább. Jó, hogy jön a nyári szünet és a családommal tölthetek egy kis időt, és jó, hogy a csapattagok, akik nagyon keményen dolgoznak is pihenhetnek” – folytatta.


A mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének teljesítménye előtt a csapatvezető, Frédéric Vasseur is kalapot emelt, külön kihangsúlyozva, mennyire jól bírta a nyomást az utolsó körökben, amikor Bottas egy gyorsabb autóval, újabb gumikon támadta őt.


„Kétarcú futam volt ez a csapatunk számára. Kimi nagyon jól teljesített, tiszta versenyt futott és ellen tudott állni a Bottas által rá helyezett nyomásnak az utolsó körökben. A hetedik helyezés volt a legtöbb, amire ezúttal számíthattunk, szóval elégedettnek kell lennünk ezekkel a pontokkal. Antonio (Giovinazzi) a tizenhetedik helyről indult, és küszködött ezen a pályán. Gondjai voltak az első gumival is, szóval nem sok esélye volt a javításra” – nyilatkozta a francia szakember.
Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)