Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Hála Istennek a Red Bullért és Verstappenért

Horner: Hála Istennek a Red Bullért és Verstappenért

GMM
A Forma–1 hálás lehet a Red Bullnak és Max Verstappennek, nélkülük ugyanis nagyon unalmas lenne a királykategória – jelentette ki a bikások csapatvezetője, Christian Horner miután a holland az előző versenyeken rendre ki tudta hívni a címvédőt.

Azt követően, hogy a Mercedes mindenkit lesokkolt domináns évkezdésével, és a többség már elkönyvelte, a 2019-es szezon többnyire az ő sorozatos sikereikről szól majd, a Red Bull és Max Verstappen bele tudott csempészni némi izgalmat a döcögősen induló szezonba. A holland Ausztriában és Németországban is nyerni tudott, Magyarországon pedig második lett.

Második helyezését egy komoly, Lewis Hamiltonnal vívott küzdelem után szerezte, mely során alaposan megizzasztotta a címvédőt. A Red Bull csapatvezetője ezt követően jelentette ki, az F1 örülhet, hogy magukra találtak, ellenkező esetben ugyanis csak az unalom maradt volna.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Hála Istennek a Red Bullért és Max Verstappenért. A Forma­–1 örülhet, mert különben nagyon unalmas lenne az előadás” – hangsúlyozta a csapatvezető. „A magyar futam nagyszerű volt, és ezt így gondolom annak ellenére is, hogy végül nem mi nyertünk. Azt hiszem, a Forma–1 szurkolói mindig ezt szeretnék látni!” – folytatta.

A brit egyetért azokkal, akik a nem túl érdekfeszítő Francia Nagydíj után kiemelték, az osztrák, a brit, a német és a magyar futamok a lehető legjobb pillanatban érkeztek, hiszen ismét elkezdték komolyabb kritikákkal illetni a királykategóriát.

„Az előző négy verseny szerintem tényleg nagyon rendben volt, főleg a franciaországi unalomfesztivál után. Nagyon remélem, a következő pályákon is izgalmas versenyek jönnek, és ismerve azokat a helyszíneket, ez várható is. Ha a rajtrács ott is szorosabb lesz, és Max ismét megszorongatja Lewist és még a Ferrarik is ott lesznek, akkor a jövő fényes lesz” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Borítókép: Christian Horner, Max Verstappen, Helmut Marko és Jamamoto Maszasi (Fotó: Red Bull)

További tartalmak