Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren levadászná Gaslyt

A McLaren levadászná Gaslyt

F1i, GMM
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Carlos Sainz a szezon végén az év első felében gyengélkedő Pierre Gasly elé kerüljön a tabellán. Ami a spanyol versenyzőt illeti, szerinte nagyon nehéz lesz megvalósítani ezt a célt…

A McLaren a vártnál sokkal jobb, Gasly pedig a vártnál sokkal gyengébb eredményeket ért el a 2019-es szezon első tizenkét versenyén, így fordulhatott elő, hogy a nyári szünet ideje alatt mindössze öt pont választja el egymástól a wokingiak tabellán jobban álló versenyzőjét, Carlos Sainzt és a Red Bull alulteljesítő franciáját.

Az előző években ez jóformán elképzelhetetlennek tűnt, a három élcsapat előnye ugyanis tetemes az üldözőkkel szemben, most viszont a McLaren annyira felbátorodott, hogy célba vette Gasly (a Red Bull most is bőven előttük tart, a francia viszont nem találja a ritmust) levadászását.

Az egyetlen versenyző, aki Carlos előtt van a tabellán és van is rá némi esély, hogy elkapja, az Gasly, a csapat pedig mindent elkövet majd azért, hogy ez valósággá válhasson” – jelentette ki az új főnök, Andreas Seidl. „Rendben van, a Red Bull sokkal erősebb nálunk, és nem lesz egyszerű a feladat, de ez nem jelent egyet azzal, hogy nem fogunk próbálkozni” – hangsúlyozta.

A szakember szerint a Hungaroringen elért eredmények bizakodásra adhatnak okot, hiszen az új fejlesztéseikkel már egy olyan pályán is eredményesek tudtak lenni, ahol tavaly még nem számíthattak ilyen jó eredményre. „A lassabb kanyarokkal tűzdelt pályák a gyenge pontjaik közé tartoztak. Most viszont az újításokkal, és annak köszönhetően, hogy egyre jobban megértjük a gépet, itt is jobbak voltunk, és egyértelműen a negyedik leggyorsabb csapat tudtunk lenni” – mondta.

Sainz nála jóval óvatosabban nyilatkozott az előrelépés és a Gaslyval szemben küzdelem esélyeivel kapcsolatban is. „A Hungaroring F1-es autókkal most inkább egy közepesen gyors pálya. Az új aszfalt most segített rajtunk. A hétvége nagyon jó volt, de az elsők csak leköröztek minket, szóval sok munka vár még ránk” – kezdte. „Nem hiszem, hogy Gaslyhoz sokáig közel tudok maradni. De a ponttabella legalább megmutatja, milyen kiegyensúlyozottak vagyunk Baku óta. Hogy pontosan hány egységet szereztem azóta, azt nem tudom, de egész hihetetlen félév volt.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak