Musorujsag
Élő Eredmények

„Bottas sebessége jó, de a rossz futamok már ártanak neki”

„Bottas sebessége jó, de a rossz futamok már ártanak neki”

GMM
Mika Häkkinen szerint az előző két versenyen balszerencsés Valtteri Bottas erősebben tér majd vissza a nyári szünet után. Abban, hogy a Mercedes pilótájának megvan a kellő sebessége, a honfitárs, Mika Salo sem kételkedik.

Miután a Mercedes főnökei tavaly kijelentették, csak akkor hosszabbítják meg Bottas szerződését, ha a finn emel a téten, és jobb teljesítményt nyújt 2019-ben, úgy tűnt nem lesz gond a megegyezéssel, hiszen a pilóta erősen kezdte az évet. Az utóbbi hetekben viszont ismét elmarad a csapattárstól, Lewis Hamiltontól, akinek korábban úgy tűnt, még bajnoki kihívója is lehet.

Németországban és Magyarországon fontos pontokat bukott, az előbbi viadalon ráadásul vezetői hiba miatt, így egyre hangosabbak azok a pletykák, melyek szerint a Mercedes nem kínál neki új szerződést, és Esteban Ocont ülteti Hamilton mellé.

A honfitársak eközben nem kételkednek Bottasban. A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen biztosra veszi, az ötszörös futamgyőztes erősebben tér majd vissza a szünet után. „Az időmérőn fantasztikus munkát végzett” – írta legutóbbi blogbejegyzésében a finn klasszis. „Főleg úgy, hogy technikai problémák miatt kihagyta a pénteki szabadedzést. Ezt követően le tudta győzni Lewist úgy, hogy szinte csak egy edzés állt rendelkezésére” – hangsúlyozta.

„A futamát tönkre tette az első körös ütközés Charles Leclerc Ferrarijával, ami miatt hamar ki kellett állnia. Az előző két futam Németországban és Magyarországon rendkívül bosszantó volt számára. A sebessége rendben van, viszont egy kis szerencsére is szüksége lenne, hogy miden összeálljon. Szerintem erősen fog visszatérni a nyári pihenő után” – fogalmazott.

Bottas sebességével egy másik korábbi finn F1-es, Mika Salo szerint sincs gond, az előző hetek rossz futamai és eredményei azonban a renoméjának és motivációjának is ártanak. „Az F1-ben örök igazság, hogy annyira vagy jó, mint amennyire a legutóbbi versenyeden voltál.  Valtterinek most két rossz futama is volt, és ezek már ártanak neki, pedig a sebessége megvan. A szezont nagyon jól kezdte, úgy tűnt, teljesen kicserélték, de az előző futamai újra rosszak voltak. Hogy mi lesz vele, azt csak a csapat tudja. Nem tudom, döntöttek-e már erről” – mondta.

Mika Häkkinen (fotó: XPB) Mika Häkkinen (fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak