Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Nincs jobb, mint a csúcson lévő Verstappennel küzdeni!

Hamilton: Nincs jobb, mint a csúcson lévő Verstappennel küzdeni!

Crash, Motorsport
Hetek óta kettejükről beszél a Forma–1-es paddock, Lewis Hamilton már csak azért is örült, hogy a Magyar Nagydíj kettejük összecsapását hozta.

Ki a jobb, Lewis Hamilton vagy Max Verstappen? Amióta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kijelentette, szerinte az elmúlt tizenkét hónapot tekintve holland versenyzője még a címvédőn is túltett, állandó vita zajlik a királykategóriában arról, vajon melyikük lehet a jobb versenyző, és mire mennének egymással, ha mondjuk csapattársak lennének.

Kérdezték erről őket is, a Magyar Nagydíj felvezetéseként. Verstappent teljesen hidegen hagyta az összevetés, míg Hamilton büszkén állította, ő még jól is járna azzal, ha ifjú ellenfele a Mercedeshez szerződne, mert csapattársként legalább bizonyítaná tudná, hogy sokaknak nincs igazuk, és még mindig ő a jobb.

Ezek után a Magyar Nagydíj forgatókönyve nem is alakulhatott volna stílszerűbben: a győzelemért egész versenyen át Verstappen és Hamiltont vívott egymással. E verseny során a taktikai csata mellett kerék a kerék elleni párharcot is láthattunk. A 39. körben például az elsőtől a negyedik kanyarig birkózott egymással a két versenyző, mígnem Hamilton a bukótérbe nem futott.

Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája (Fotó: Formula1/Twitter) Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája (Fotó: Formula1/Twitter)

Hamilton nem bánta, hogy megdolgoztatta őt Verstappen a győzelemért. „Őszintén mondom, nincs jobb érzés versenyzőként, mint egy ilyen csatát vívni egy ennyire erős ellenféllel, egy olyan nagyszerű versenyzővel, amilyen a legjobb formában lévő Max. Max most csúcsformában van, és folyamatosan nagyszerűen teljesít” – dicsérte a hollandot a Mercedes versenyzője.

A csatájuk kapcsán többen kiemelték, a 4-es kanyarnál mind Hamilton, mind Verstappen extra helyet hagyott a másiknak, ami azt mutatja, mennyire tisztelik a másikat. A brit is így érezte. „Megnyugtató és fontos, hogy megvan köztünk ez a tisztelet. Igazán tisztelettudó versenyzés volt ez, és remélem, hogy így is marad. Amikor második lettem, arra gondoltam: »Oké, erről a Maxszal vívott csatáról beszél nekem mostanában mindenki, és most meg is kapják.« És elképesztően jó volt. Jól helyezte az autóját. Én hagytam neki elég helyet, még többet is, mivel kicsit másképpen vívtam vele. Ha hasonló pontszámmal állnánk a bajnokságban, agresszívebb lettem volna vele, de erre nem volt szükség, csak egy tiszta előzést akartam.”

Hamilton a Red Bull fejlődésének is örül, és annak is, hogy a sportágat ért korábbi kritikák után most négy egymást követő remek futam következett, mely az övékhez hasonló csatákkal szórakoztatta a közönséget. „Nagyon boldog vagyok, főleg mert egy olyan időszak után vagyunk, amelyben mindenki nagyon negatívan beszélt a sportágról. Aztán hirtelen a Red Bull nagyot javult, és most remek csatát vívunk, ami a jelek szerint így is fog maradni. Szerintem a Ferrari is vissza fog jönni a játszmába az olyan pályákon, mint Spa és Monza, ahol hosszú egyenesek vannak, kevesebb kanyarral. Szerintem ott ők is igazán erősek lesznek. Spában nyilván kanyarok is vannak, de a pálya ettől még feküdni fog nekik. A Red Bullnak pedig nagyszerűen megy, és remélem, hogy így folytatják. Nagyon bízom benne, hogy olyan további csaták várnak ránk, mint a mostani” – tekintett előre.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull)

További tartalmak