Musorujsag
Élő Eredmények

Megerősítette a Ferrari a korábbi főtervezője visszatérését

Megerősítette a Ferrari a korábbi főtervezője visszatérését

Motorsport
A Ferrari csapatfőnöke megerősítette, visszatér a csapatukhoz az egy évet az Alfa Romeónál töltő korábbi főtervezőjük, Simone Resta.

Az Alfa Romeo a közelmúltban jelentette be, hogy azonnali hatállyal távozik a csapatuktól eddigi technikai igazgatójuk, Simone Resta. Az olasz alig egy évet töltött Hinwilben, ahová a múlt nyáron a csapat Ferrarival való szoros együttműködése révén érkezett. Helyét a svájciaknál Jan Monchaux vette át. Nyílt titok volt, Resta távozása mögött az áll, hogy a Ferrari visszahívta őt, ám újbóli alkalmazását a vörösök hivatalosan még nem jelentették be.

Mattia Binotto csapatfőnök ugyanakkor a Hungaroringen a Motorsportnak megerősítette, Resta valóban újra náluk vállal munkát. Bár a pontos beosztását egyelőre nem árulta el, azt igen, hogy az istálló belső átszervezéseihez szükségük volt a szakemberre. „Számomra a legfontosabb, hogy támogatást kapjak a szerepkörömhöz. Több személyt bíztam meg bizonyos feladatokkal, ők a felelősek egyes területekért, mint a karosszéria, az erőforrás és a versenycsapat támogatása. Ezek az emberek jelentik a fő tartópillérét a szervezetünknek, és velük igazán kényelmesen érzem magam, mivel rájuk bízhatom a technikai részleget” – magyarázta a korábban technikai igazgatóként tevékenykedő szakember.

Ami Restát illeti, munkakezdésének konkrét dátumát is elárulta. „Simone Resta november elsején áll munkába, és szintén egyike lesz ezen tartópilléreknek. Hiszem, hogy addigra már le fogjuk zárni az átszervezésünk folyamatát.”

Simone Resta (Fotó: XPB) Simone Resta (Fotó: XPB)

Binottót idén év elején nevezték ki technikai igazgatónak, és az átalakításokra azért volt szükség, mert technikai igazgatói pozícióját nem vette át senki, inkább szétosztották a feladatokat az egyes részlegek vezetői között. Emellett viszont a csapat szerkezetén is módosítottak: szakítottak a korábbi horizontális struktúrával, és több vezetőt is kiemeltek, nagyobb felelősséggel bíztak meg.

A csapatfőnök számára mérnökként továbbra is a technikai oldal áll a legfontosabb helyen. „Még mindig így van ez. Mivel onnan jöttem, a technikai oldal áll a fókuszpontomban. De nem folyok bele annyira a napi munkába, mint korábban. Azért sem, mert 2021 közeleg, és biztosítanunk kell, hogy felkészülten várjuk a jövőt. A fiúk sokat segítenek a közép- és hosszú távú jövő előkészítésében is, nem csak a napi munkában” – mondta szerepéről Binotto.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak